- Annons -

Jason Jörgensen: jag vill göra mig ett namn

Jason Jörgensen växte i stort sett upp på en speedwaybana. Säsongen 2020 påverkades mycket av skador. Nu vill han etablera sig på allvar i Sverige.
Jason Jörgensen är son till före detta föraren John Jörgensen som bland annat körde i GP-serien 1999 och 2000. Det var genom sin far som han blev intresserad av speedway. 
– När jag var liten var jag med min pappa i depån och blev intresserad av sporten. Jag kände snabbt att det här är någonting som jag också vill syssla med. När jag var sex år provade jag att köra första gången, säger Jason Jörgensen.

- Annons -

Säsongen 2020 beskriver Jason som varken bra eller dålig. Han är nöjd med sin egen körning men missnöjd med att han var skadad så mycket.
– Jag hade väldigt mycket otur. Jag kraschade i början på juni och gjorde illa foten. Efter att jag var tillbaka tog det inte lång tid innan jag bröt vristen på flera ställen och säsongen tog slut. Jag kände innan mina olyckor att jag var i riktigt bra form och att det kändes bra på cykeln.

Som mål med säsongen 2021 har Jason satt upp att han ska göra sig ett namn i Sverige och Polen.
– Jag har alltid gillat svenska banor och svenskar är väldigt trevliga. Jag har skrivit på för Lejonen och det är en stor ära för mig. Jag vill bli en bättre förare och jag vill att fler ska ha koll på vem jag är som förare i främst Sverige och Polen.

Jason ser fram emot att köra i Sverige och han tycker att banorna är bra då alla är olika.
– Jag gillar att de svenska banorna är så olika varandra, det är kul med variation. i Danmark är de flesta banorna ganska lika varandra, jag gillar svenska banor mer på så vis då det är så stora kontraster mellan till exempel Målilla och Vetlanda.

Jason beskriver sig själv som en lagförare och en förare som kan göra spektakulära omkörningar. Den bästa förare han kört parspeedway med är Frederik Jakobsen
– Jag gillar att köra parspeedway och att hjälpa mina lagkamrater. Jag har lärt mig köra parspeedway av min pappa. Jag kan ibland göra snygga omkörningar när jag ser ut att inte vara med riktigt i heatet.

- Annons -

Under vintern ägnar Jason sin tid åt att träna laga mat och förbereda sig inför säsongen.
– Jag tränar och ser till att jag är redo inför säsongen. Jag har ett stort matintresse och tycker det är väldigt roligt att laga mat så det gör jag mycket.

Jasons bästa minne än så länge är när han blev Dansk mästare på 80cc. Uppladdningen var speciell.
– Sex dagar innan danska finalen på 80cc när jag var 14 år körde jag en vanlig ligamatch. Jag kände mig riktigt sjuk under tävlingen och efter några heat svimmade jag i depån. När jag tillslut kom till sjukhuset fick vi reda på att jag är diabetiker. När jag vaknade upp hade jag slangar överallt i kroppen.Läkaren  kom in till mig och sa att jag inte kommer kunna köra speedway igen. Jag svarade inte och pratade inte med någon på tre dagar. Jag förlorade all mitt hopp och jag kände att allt var förstört.  Några dagar senare kom en annan läkare och frågade varför jag var så nere, jag frågade om han inte hört att jag aldrig kommer kunna köra speedway igen? Läkaren svarade att jag visst kommer kunna det, men att jag måste ta sprutor och hålla koll på mitt blodsocker. Det visade sig att jag inte hade lyssnat alls på vad läkarna sa och missförstått att jag inte skulle kunna köra igen. Två dagar senare körde jag danska finalen. Ansiktsuttrycken på banan när de såg mig var som att de hade sett ett spöke. Jag vann tävlingen och blev dansk mästare sex dagar efter att jag blev diagnostiserad med diabetes. Det är utan tvekan mitt bästa minne, avslutar Jason Jörgensen.

Adam Holman

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna