- Annons -

Jason Doyle: ”I Sverige och England kan man fokusera på det roliga”

Jason Doyle har inlett 2023 på ett bra sätt. Att han återigen får köra i flera ligor hoppas han ska hjälpa honom till bättre resultat i GP-serien.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Jason Doyle kan se tillbaka på några tunga år i GP-serien. 2017-års världsmästare hoppas kunna hitta formen till årets GP-säsong.

För att göra det har han ändrat lite i sitt upplägg under vintern.

– Jag åkte hem till Australien och körde för första gången på länge. Det var kul att få träffa familj och vänner. Jag var hemma i sex veckor och njöt av solen och att vara ledig. Jag har förberett mig väl under vintern, säger Jason Doyle.

- Annons -

Hur kommer det sig att du valde att köra i Australien igen?

– Anledningen till att jag körde i Australien var att jag ville testa nya motorer, jag hoppas att det ska hjälpa mig i år.

Det poängsystem som är nu i GP-serien där det delas ut mästerskapspoäng baserat på placering är inte någonting som uppskattas av Doyle.

– Jag gillade det gamla poängsystemet mer, det var bättre för mig. Ibland har man en bra tävling där man tar mycket poäng. Då kan man förlora så mycket om det går dåligt i sista heatet. Nu räcker det ju att ta 8 poäng, gå till semi och sedan final för att få med sig mycket poäng i sammandraget.

- Annons -

Vad har du förändrat till den här säsongen?

– Jag har bytt trimmare, jag är väldigt nöjd med det för närvarande. Det är den stora förändringen som jag har gjort, men det känns riktigt bra.

En annan förändring som Australiensaren har gjort är att han kommer att börja köra i Sverige igen.

– Jag vill köra åtminstone tre dagar i veckan, jag har valt att skriva på för Indianerna redan från början i år. Det ska bli roligt att köra tillsammans med Max Fricke. När vi kör i Sverige och England försvinner en del av pressen, då kan man fokusera mer på det roliga.

– Att köra mer ska förhoppningsvis hjälpa mig i GP-serien också, avslutar Jason Doyle.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna