- Annons -

Jacob Thorssell: ”Har inte fått ut min fulla potential än”

Jacob Thorssell har inför årets säsong valt att stanna i både Rzeszow och Västervik. Förhoppningen är att han i år ska få ut den potential han känner att han har.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Inför den gångna säsongen bytt Åtvidabergssonen Dackarna mot Västervik. Efter en ganska så tung säsong 2022 så gick det bättre 2023. I den svenska Bauhausligan körde han till sig ett snitt på 1.463.

– Överlag så gick det bra, sen hade jag lite halvproblem på banan i Västervik. Mot slutet gick det även bättre där. Det gick bra i Polen med Rzeszow, vi vann ju den ligan och gick upp till andraligan. GP Challenge gick också bra, det var absolut inte nära, men det var inte heller skitlångt ifrån att jag gick vidare. Det var nog en av mina bättre säsonger, det är skönt att komma in i årets säsong när det har fungerat bra, säger Jacob Thorsell.

– Jag hoppas att det kan gå lite bättre i Västervik i år, jag har inte varit riktigt snabb där. I finalerna hittade jag någonting som passade så jag hoppas att det ska funka även i år.

- Annons -

Vad känner du att du behöver göra för att ta nästa steg i din karriär?

– Den frågan får jag varje år, det är en svår fråga. Hade jag vetat så hade jag gjort det. Jag försöker alltid mitt bästa varje år, men jag tycker inte att jag har fått ut min fulla potential än. Det är bara att jobba på och försöka hitta det som funkar för mig.

Thorssell har högre potential än vad han fått ut så här långt. Foto: Erik Kruse

Vintern börjar sakta men säkert gå mot sitt slut, och alldeles snart är det dags att dra igång träningen på banan. Jacob kommer alldeles strax att dra ner till Polen.

– Planen är att jag åker ner den 5-7 mars till Rzeszow. Det ser väldigt ljust ut, de vill nog träna redan nu i helgen men det känns lite onödigt att åka ner om det inte blir något. Sen kommer vi köra i Czestochowa tre dagar veckan efter det. Så ser planen ut, jag hoppas att det blir så.

- Annons -

Som jag nämnde tidigare så kommer Jacob att stanna i Rzeszow den kommande säsongen. Efter en bra säsong 2022 är klubben klar för den polska andraligan. Med i laget är ingen mindre än Nicki Pedersen.

– Det ska bli intressant, Nicki ska ju köra med oss så det blir spännande. Om jag kan tackla den ligan som jag egentligen borde kört i hela tiden och vara en stabil poängplockare och om Nowak håller så kan vi nog överraska lite.

I Sverige blir det en fortsättning i Västervik, ett val som inte var särskilt svårt.

– Det kändes rätt självklart, jag har nära dit, det är ju bara 50 minuter till banan. Det är ganska många Åtvidabergare som åker och tittar på matcherna. Det underlättar mycket när man ska testa grejer. Det fungerade väldigt bra förra året. Jag tycker att vi har ett bra lag, det ska bli kul att köra med Fricke och Lambert, jag körde med dem i Hallstavik för några år sedan.

Vad har du för mål med säsongen?

– Jag vill ju alltid bli bättre, sen så vill jag gärna kvala in till EM-serien. Det hade varit jäkligt gött, sen vill jag kvala in till GP Challenge. Jag hoppas på en bra säsong där jag plockar mycket poäng och är en stadig förare hela tiden. Jag hoppas kunna gå upp på en heatledarroll i Västervik, avslutar Jacob Thorssell.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna