- Annons -

Jack Holder: ”Det var ett stort mål för mig länge”

Jack Holder gör i år sin andra säsong i GP-serien. I år spänner han bågen lite och siktar på att sluta på en sjätteplats.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

2022 fick Jack Holder chansen i GP-serien då det stod klart att inga ryska förare skulle få delta. Det blev en tolfteplats i debutsäsongen.

I Glasgow tog han en av kvalplatserna till årets GP-säsong.

– Det var skönt att kvala in på egen hand, jag ser fram emot årets GP-säsong, säger Jack Holder.

Jack Holder lyckades ta en GP-plats i Glasgow.

Under vintern vann han det australiensiska mästerskapet efter en hård kamp med Jason Doyle. Att få vinna och spendera tid i Australien har varit viktigt för honom.

- Annons -

– Jag har velat vinna den tävlingen länge nu. Det var skönt att få vinna till slut, men det var lika viktigt att få komma hem för att träffa familjen.

I sommar är det dags för Lag–VM, ett koncept som varit saknat av många. Jack Holder ger sig och sina landsmän goda chanser i tävlingen.

– Vi hade det bästa laget i Speedway Of Nations och jag tror inte det kommer bli sämre när vi har fem förare i laget. Vi ska gå ut där och göra vårt land stolt.

Har du förberett dig på något annorlunda sätt i år?

- Annons -

– Jag är väl förbered, så bra som jag kan vara. Det trodde jag förra året också, men i år känns det bättre.

Målsättningen i år är att klara sig kvar av egen kraft utan att behöva förlita sig på GP-challenge.

–Jag siktar på att bli topp sex i år, såklart så vill jag bli världsmästare men vi börjar med att bli topp sex.

Jack Holder har utvecklats mycket de senaste åren. Han har gått från att vara i skuggan av sin bror till att i många tävlingar lyckas bättre än Chris. Vad som gjort att det går så bra är dock svårt att svara på.

– Jag har steppat upp mer och mer hela tiden. Nu är jag. GP-serien vilket har varit ett stort mål för mig länge. Jag blir mer och mer proffesionell hela tiden. Jag kan inte peka ut en speciell sak, men det handlar mycket om att lära sig hela tiden.

Hur ser du på att vara tillbaka i den svenska ligan?

– Jag har bara kört ett år i Sverige tidigare, det var för Västervik. Nu när man får köra i flera ligor så känns det kul att vara tillbaka i Sverige. Jag gillar klubben och banan, det känns som att von har ett roligt lag. 

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna