- Annons -

Inför fredagens drama – så ser Australien på tävlingen: ”Vårt jobb är inte att”

Under fredagskvällen väntar ett spännande Race Off. Mest troligt står det mellan Sverige och Australien när det gäller den sista finalplatsen.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Sverige fick i tisdags se sig besegrade med 11 poäng av britterna, för Australien var det desto jämnare. De var endast en poäng bakom Danmark efter en stark avslutning.

Australien hade flera förare som inte kom upp i nivå, kanske kan det bli så även under fredagens Race Off. Det är nog vad svenskarna får hoppas på.

Nåväl, hur ser Australien på den uppgift som väntar?

- Annons -

– Det är alltid tufft när bara ett lag tar sig vidare, vi har vad som krävs i laget för att klara av det. Vi ska inte underkatta uppgiften eller de andra lagen. Vi missade finalplatsen med väldigt liten marginal i onsdags. Jag tycker inte att vi drog nytta av de startbanor vi hade. Men inget vinns på den andra tävlingsdagen så vi har tid att fixa det, säger förbundskapten Mark Lemon.

Kan Australien ta sig till final? Foto: Erik Kruse

Som sagt så ser det på förhand ut som att det kommer stå mellan Australien och Sverige när det gäller vilka som tar den sista finalplatsen.

– Jag var här och tittade på Sveriges semifinal, Fredrik Lindgren ledde laget men de har även några andra förare som kan prestera riktigt bra. Men vårt jobb är inte att titta för mycket på de andra lagen. Vi har en gameplan och kan vi hålla oss till den så kan jag inte se att vi inte skulle gå vidare, avslutar Mark Lemon.

Laguppställningar

- Annons -

Frankrike
1. David Bellego
2. Steven Goret
3. Mathieu Tresarrieu
4. Mathias Tressarieu
5. Dimitri Bergé

Australien
1. Jack Holder
2. Jason Doyle
3. Max Fricke
4. Jaimon Lidsey
5. Chris Holder

Sverige
1. Oliver Berntzon
2. Jacob Thorssell
3. Antonio Lindbäck
4. Kim Nilsson
5. Fredrik Lindgren

Tjeckien
1. Hynek Stichauer
2. Jan Kvech
3. Petr Chlupac
4. Daniel Klima
5. Vaclav Milik

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna