- Annons -

Ikväll smäller det – vilket lag missar slutspel?

Bauhausligans grundserie kommer till sitt slut under tisdagskvällen och det är mer dramatiskt än vad många hade förväntat sig.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När det stod klart att det endast skulle bli sju lag i årets Bauhausliga kändes det som att det skulle bli ganska avslaget. Så visade det sig att det inte skulle bli, med en omgång kvar är det fortsatt kamp om vilka lag som ska undvika sista platsen.

Sex av sju lag får ju som ni känner till köra slutspel. På pappret är det inför kvällen fyra lag som slåss för att inte bli sist. Realistiskt sätt så är Piraterna klara för slutspel, ser man till det lag som Indianerna kommer med så ska det inte vara möjligt för Piraterna att missa slutspelet i år.

Kvällens spänning kommer istället utspela sig i Gislaved och Eskilstuna. Förutsättningarna ser ut enligt följande. Tar Lejonen en poäng eller mer så kör de slutspel. Om Lejonen förlorar och Smederna vinner samt tar bonusen mot Rospiggarna så klarar sig Lejonen på bättre poängskillnad än vad Rospiggarna har.

- Annons -

Skulle däremot Smederna vinna mot Rospiggarna med mindre än åtta poäng så missar Lejonen slutspelet på poängskillnad mot Smederna. Förutsatt att Piraterna vinner mot Indianerna, men det vågar jag nästan lova.

För Smedernas del är förutsättningarna enkla, vinna och ta bonusen så är man säkra. Annars måste man hoppas att andra resultat går deras väg.

Det här mina damer och herrar blir en rafflande speedwaykväll.

Tabellen
1. Västervik, 11 matcher, 22 poäng
2. Dackarna, 12 matcher, 19 poäng
––
3. Indianerna, 11 matcher, 13 poäng
4. Lejonen, 11 matcher, 11 poäng
5. Piraterna, 11 matcher, 11 poäng
6. Rospiggarna, 11 matcher, 11 poäng

- Annons -

–––
7. Smederna, 11 matcher, 9 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna