- Annons -

Hur ser ett drömlag ut i Bauhausligan?

Att bygga ett framgångsrikt lag i Bauhausligan är inte helt enkelt. Ska man satsa på ett jämnt lag utan tydliga stjärnor? Ett stjärnlag med tre till fyra toppar och några lite sämre förare eller ett lag med unga hungriga förare och en stjärna. Alternativen är många och genom åren har vi sett flera lag som sett starka ut på pappret men trots det inte lyckats få till det.

- Annons -

En av de sakerna som är kul med speedway är att det finns goda möjligheter för supportrarna att sätta ihop egna påhittade lag eller tänkbara uppställningar med hjälp av rådande snittregler . Jag förstår att lagledarna inte alltid är lika lyriska över alla regler och begränsningar men för oss som står bredvid kan det ibland vara ganska roligt.

Jag minns tydligt Piraternas lag 2017. De hade ett ruskigt lag på pappret, det visade sig att det bara var ett drömlag på just pappret. I verkligheten fick laget det väldigt tufft och slutade sist i Elitserien och åkte ner i Allsvenskan. Man vet aldrig på förhand hur laget kommer lyckas och kanske är det lite av tjusningen. Det hade ju varit ganska så tråkigt om man redan innan visste exakt hur det skulle gå.

Om jag hade varit lagledare hade jag nog satsat på följande förare i min startsjua. Observera att jag enbart tar ut förare som redan kör i ligan.

1. Bartosz Zmarzlik 2.791
2. Oliver Berntzon 1.626
3. Pontus Aspgren 1.439
4. Robert Lambert 1.754
5. Patryk Dudek 1,678
6. Filip Hjelmland 0,881
7. Philip Hellström Bängs 0.500
Snitt 10,169

Jag hade valt detta laget eftersom att samtliga förare har två saker gemensamt i detta lag. Samtliga är på väg uppåt i karriären och de vet hur viktigt det är med klubbkänsla och klubbhjärta. Dudek är åter på gång efter att under några säsonger inte haft någon värre form att tala om. I det här laget skulle man få både bra med poäng och en härlig stämning i depån som skulle göra att laget gemensamt skulle lyckas plocka några poäng extra. Jag tror mycket på kombon, förarna ska trivas att köra med de andra förarna och det ska vara roligt att komma till matchen. Det är det ena, det andra är att man måste ha förare som man vet kan plocka poäng på banan, enligt mig har detta laget båda delar och jag hade gladeligen satsat på det här laget om jag fick chansen att vara lagledare i Bauhausligan.
Adam Holman
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.
Bild: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna