- Annons -

Historisk förbundskapten ser fram emot finalen: ”Han behöver slå mig i padel”

Nicki Pedersen blev historisk som den första förbundskaptenen som både kört och lett laget samtidigt. Nu ser han fram emot att köra final.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Danskarna stod för en gedigen insats när man tog hem veckans andra semifinal i Wroclaw. Efter en stark start tog Australien in på slutet av tävlingen. Efter 20 heat hade Danmark bokat sin plats i lördagens final. Marginalen? En poäng till godo mot Australien.

– Vi sa innan mötet att det var 50/50 kring vilket lag som skulle gå vidare av oss och Australien. Om vi fick det att fungera så kände vi att vi skulle klara att gå vidare. Det var en tuff kamp med Australien, jag är ganska säker på att de vinner Race Off. Då möts vi igen i finalen, säger Danmarks körande förbundskapten Nicki Pedersen.

Danmark tog sig direkt vidare till final. Foto: Erik Kruse

I och med att Nicki Pedersen både var förbundskapten och förare samtidigt blev han historisk. Det var några saker som han såg till att göra för att skapa god stämning i sin nya roll.

- Annons -

– Jag såg till att sätta in Rasmus Jensen, det är en av sakerna som är viktigt att man gör som förbundskapten. Vi hade inte behövt det, men det är viktigt att vi har bra team spirit och får alla fem förare att känna sig involverade. Jag är glad att alla fick chansen att leverera.

Utöver körningen hade Nicki även uppgiften att leda laget. Foto: Erik Kruse

Inför lördagens final ska laget göra några olika saker. I och med att de slipper köra Race Off så blir de lediga under torsdagen. Då kommer man bland annat att ägna sig åt en helt annan sport.

– Vi ska ha några taktiksnack inför tävlingen, men vi ska även spela lite padeltennis. Jag tror att Leon Madsen behöver slå mig i padeltennis, säger Nicki Pedersen och skrattar.

– Vi ska försöka ha roligt inför tävlingen, samtidigt så är det riktigt starkt motstånd på lördag. Det var dock viktigt att vi gick direkt till final, Race Off är som en mardröm, avslutar han.

- Annons -

Nicki Pedersen körde in sex poäng på tre heat. Han gav bort två av sina heat till Rasmus Jensen.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna