- Annons -

Hemmasonen körde guldet till Polen: ”Jag är inte någon hjälte”

Även om Maciej Janowski avgjorde så att guldet i det sista heatet gick till Polen så ser han inte sig själv som någon hjälte.

- Annons -

Det blev en mycket dramatisk avslutning av årets Lag–VM. Inför det sista heatet kunde fortfarande tre lag vinna tävlingen. Då klev han fram Wroclaws hemmason Maciej Janowski. När han besegrade Robert Lambert stod det klart att Polen var världmsästare igen.

Trots det vill han inte se sig själv som någon hjälte.

– Jag känner mig inte som en hjälte, hela laget är hjältar idag. Det var inte den bästa tävlingen för mig men det gick bra för oss. Jag är väldigt glad och tacksam över allting. Jag har tur som är jag just nu, säger Maciej Janowski.

Man kan tänka sig att det är lätt att känna sig pressad när hela arenan, ja till och med hela nationen hoppas att man ska lyckas köra hem guldet. Men ”Magic” ser det inte på det sättet.

- Annons -

– Jag kände inte mig pressad, jag tänkte att det kommer ett nytt heat och en ny viktig tävling i mitt liv. Så det kändes inte så speciellt.

Polen fick fira i regnet som kom precis efter sista heatet. Foto: Erik Kruse

Att få köra hem guldet var känslosamt för honom.

– Det känns fantastiskt, ett VM-guld är alltid ett VM-guld. Jag är väldigt tacksam för det här. Jag skrek under heatet och när jag körde över mållinjen. Jag kunde inte tänka klart.

Hur ska du fira det här?

– Jag ska köra polska mästerskapet under söndagen så det blir inget firande ikväll. Vi får se hur vi ska fira det här längre fram.

Resultaten i år har gått upp och ner för honom. Kanske vänder det efter den här segern?

– Det har inte varit den bästa säsongen för mig, jag lägger inte ner vapnet utan jag fortsätter kämpa. Jag försöker bli bättre varje dag. Förhopningsvis kan det här ge mig en boost, avslutar Maciej Janowski.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna