- Annons -

Här såg jag den bästa racingen 2023

Racingen är det viktigaste i speedway, det är det som allt går ut på. Även om det är viktigt att hemmalaget vinner så är racingen det viktigaste.

- Annons -

När speedway är som bäst är det inte mycket som slår det. Men vart körs det egentligen bäst speedway? Jag ska idag gå igenom vart jag såg den bästa racingen i Bauhausligan under säsongen.

1) Västervik

– En rätt solklar vinnare enligt mig. Västervik håller alltid en hög lägstanivå. Högstanivån är dessutom otroligt hög, det är sällan jag har sett en dålig tävling i Västervik.

2) Gislaved

- Annons -

– En bana som var ganska tråkig i många år. De senaste säsongerna har det dock blivit mycket bättre, i år var det till och med riktigt bra. Några av de bästa matcherna jag såg totalt sett i år såg jag i Gislaved.

3) Kumla

– En bra racingbana som ofta bjuder på bra underhållning. Ofta flera kamper i heaten, de gånger jag besökte Kumla i år var jag mycket nöjd.

4) Eskilstuna

– Ett klart steg framåt jämfört med de senaste åren. Många brukar påpeka att banan inte alltid är säker, det såg vi ingenting av i år. Flera matcher var bra även om det saknas lite för att avancera på listan.

5) Motala

– Min absoluta favoritbana för några år sedan. Tyvärr har den blivit sämre och sämre. Det blir en del omkörningar, även om det främst beror på misstag från föraren som blir passerad.

6) Målilla

– När Målilla är som bäst är det fortfarande en riktigt bra bana, tyvärr så var den inte bra preparerad ofta i år. Ska jag vara ärlig så var det bara GP-tävlingen som bjöd på bra racing där i år.

7) Hallstavik

– En bra bana för flera år sedan har tyvärr utvecklats i fel riktning. En farlig bana där det inte händer mycket. Jag kan inte påminna mig om många omkörningar som jag sett i Hallstavik under året.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna