- Annons -

Greg Hancock om inledningen på GP-serien: ”Racingen har varit…”

Greg Hancock slutade som förare efter säsongen 2019. Speedwayen är dock fortfarande en stor del av hans liv. I Teterow fick vi en pratstund med den trevliga amerikanen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

En av de största profilerna genom speedwayens historia är utan tvekan Greg Hancock. Efter att ha avslutat karriären är han nu med och hjälper Maciej Janowski, hjälper Discovery med olika saker och gör program före och efter GP-tävlingarna.

I depån i Teterow delar han med sig av sina tankar om tävlingen.

– Jag tror att det kommer bli en superbra tävling. De har gjort ett jättebra jobb med banan, den är mycket halare i år. Det har varit mycket snack kring vad det ska vara för banor i GP-serien. Det kommer bli bra när de får på lite mer vatten på banan, säger Greg Hancock.

- Annons -

Det finns några förare som han tror kommer bli farliga i tävlingen.

– Det är många som säger att de är snabba. Vi såg att Bewley och Zmarzlik var där uppe som vanligt, men det är en sak att vara snabb på träning och en sak att vara snabb på tävling. När tävlingen börjar är det viktigt att ta starten. Jag tror att man ska hålla ögonen på Bewley, Lambert, Fricke och Janowski.

Hur ser du på racingen så här långt i GP-serien?

– Det tre första tävlingarna har varit bra, racingen har varit fantastisk. Jag hoppas att det blir lika bra idag.

- Annons -

Greg är mycket involverad i speedwayen än idag det är lite gott och blandat.

– Jag är lite överallt, jag jobbar en del med Discovery, jag gör lite kommenteringsgrejer innan matchen och efter tävlingen. Jag coachar även några förare, jag gillar att vara med. Jag kör fortfarande mycket och testar grejer.

En av förarna som Greg hjälper är Maciej Janowski.

Det är en oviss säsong så här långt. Bartosz Zmarzlik, tre poäng bakom ligger svenske Fredrik Lindgren, Jack Holder ligger tre poäng bakom svensken.

– Det är svårt att se vem som ska vinna, det är tidigt i serien. Det är många förare som är duktiga. Men vem som är starkast är svårt att säga.

Efter karriären jobbade Greg Hancock i Wroclaws organisaiton. Det fortsatte han inte med i år, han utesluter dock inte en comeback i Polen.

– Jag är inte kvar där, de har tackat nej i år. Vi kanske kommer överens om någonting nästa år. Jag trivdes bra där, det var kul att få jobba med klubben. Till nästa år känner jag att jag vill jobba med någon klubb. Vi får se om det blir Wroclaw eller någonting annat, avslutar Greg Hancock.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna