- Annons -

GP-generalen summerar helgen: ”Den uppslutningen hade vi inte förväntat oss”

Målillas Grand Prix blev ett riktigt lyckad evenemang, publiksiffran blev 2100 åskådare fler 2023 jämfört med 2022.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Bra racing mycket publik och ett härligt väder. Där har vi några saker som gjorde att årets GP-helg i Målilla blev någonting alldeles extra. Alla jag pratat med efter tävlingen har tyckt att det var en fantastisk upplevelse. GP-generalen är inget undantag.

– Det var succé, den uppslutningen hade vi inte förväntat oss. Jag har ganska bra koll på hur det brukar se ut på arenan med vissa delar av betongläktarna där det brukar vara lite färre åskådare. På jurymötet fick jag ett SMS från en kompis, han skrev: ”Jäklar vad fullt det är”. Jag tänkte att det är väl runt 7000. När mötet var slut sprang jag upp på läktaren, då såg jag att det var helt fullt, säger GP-generalen Peter Samuelsson.

Foto: Erik Kruse

– Det är så här den här arenan ska vara, det är då den fungerar som bäst, fortsätter han.

- Annons -

Publiksiffran blev 8600, att speedwayfantasterna i landet slöt upp så bra betyder mycket för många.

– Det betyder jättemycket på många plan, dels för motorklubben när det gäller att säkra upp ekonomin. Det gör att vi kommer kunna göra investeringar för kommande år. Det betyder även mycket för sporten, man ser att intresset ökar. Det betyder mycket för våra samarbetspartners och näringslivet i närheten. Vi hyr ju bland annat hela hotell Hulingen i Hultsfred under GP-helgen. Det gynnar väldigt många runt omkring, bland annat så betalar vi de föreningar som hjälper till som funktionärer hos oss.

Förhoppningen är att årets evenemang ska få ringar på vattnet och att de som inte var där i år ska vilja besöka tävlingen nästa år.

– När man ser på TV-bilderna hur fullt det var på läktarna och hur mycket folk det var på campingen så hoppas jag att man tänker: ”wow, dit måste vi åka nästa år”. Det är bara positivt att det kom så många den här helgen.

Hur långt har ni kommit i förhandlingarna inför 2024?

- Annons -

– Vi är i inledningsfasen skulle jag säga. Vi har inte haft något fysiskt möte än, men vi har pratat löst om det. Framöver så ska vi sätta oss ner och se om vi kan komma fram till något som är bra för båda parter.

Daniel Bewley vann i Målilla. Foto: Erik Kruse

Discovery och Warner Brothers är nöjda med vad de fick uppleva i Målilla den gångna helgen. De hade ingenting att anmärka på.

– De var lyriska, jag satt och väntade på att det skulle komma någonting negativt. Det måste ju finnas någonting som de inte var helt nöjda med. Det kom aldrig, istället berömde de båda banorna, de tyckte att de var fantastiska. Att få vara med om att allting fungerar och att vädret var bra är riktigt häftigt.

– Det blev verklighet av alla idéer vi hade, det blev en riktig folkfest. Speedwayen har varit på nedgång, men efter det här känns det inte som att det är dött. Folk gillade att vi körde tre tävlingar på en helg, avslutar Peter Samuelsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna