- Annons -spot_img

Gör Cupen till en tradition, det är ett måste

Garageportexperten pågår för fullt, jag måste säga att jag gillar uppläget och hittills har det bjudit på bra och efterlängtad underhållning. Det viktigaste är dock att förarna får träning, klubbarna får öva på arrangemangen och mekanikerna och domarna får också bra övning inför säsongen.

- Annons - ad

Att arrangera en turnering på detta viset är någonting jag tror är viktigt för återväxten. Även när det inte är pandemi så är det viktigt att satsa på och ge unga svenska förare chansen att tävla mot bra motstånd. Ett “vanligt” år hade jag gärna sett att man körde en träningsturnering likt den vi ser i år. Man hade då kunnat köra den i april förutsatt att säsongen startar i Maj. Jag tror att det är ett måste om vi ska kunna haka på andra länders framfart. Det är inte hållbart att många av våra svenska förare knappt har varit igång när de utländska förarna ansluter. Det är som jag nämnde tidigare även ett bra tillfälle för klubbarna och dess funktionärer att träna på att arrangera tävlingar innan säsongen är igång på allvar. I år har snacket gått att inte alla klubbar fick frågan att delta, rätt eller fel är omöjligt för mig att svara på då jag inte vet hur snacket har gått. Jag är mest nöjd med att vi fick en försäsongsturnering för våra svenska killar. Alla förare jag pratat med gillar konceptet. Att vi nästa år strävar efter att få med fler lag och förare på tåget tycker jag känns givet.

Ska sporten hänga med och utvecklas tror jag detta är vägen att gå, det är sällan ett misslyckande att erbjuda förare extra körtillfällen där de dessutom får axla en större roll än vad de normalt sett gör. Gör därför Garageportexperten cup till en tradition som återkommer varje år. Det är nästintill ett måste.
Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna