- Annons -

Glädjebeskedet för svensk speedway: Minst tre svenskar i världens bästa liga 2022

Filip Hjelmland har skrivit kontrakt med Ostrovia Ostrow i den polska högstaligan Ekstraliga. Sedan tidigare är Oliver Berntzon och Fredrik Lindgren klara för styrning i Ekstraliga.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

2021 hade vi en svensk som körde i den polska högstaligan som även är världens bästa. 2022 kommer vi ha åtminstone tre svenska förare i form av Fredrik Lindgren, Oliver Berntzon och Filip Hjelmland. Det två sistnämnda blir för övrigt lagkamrater i nykomlingen Ostrovia Ostrow.

2021 snittade Hjelmland 1.543 i den polska andraligan. Säsongen 2022 är det alltså högstaligan som gäller för den 23-årige smålänningen. Han kommer utöver Ostrow att köra för Vetlanda i den svenska Bauhausligan.

Vi nu har tre förare i Polska Ekstraliga är någonting som jag verkligen tycker är roligt och positivt för sporten. Det är klart att man hade kunnat hoppas att de var fler men det är en bra början.

Till Ostrows hemsida säger Hjelmland att han verkligen ser fram emot att köra för klubben och att han gillar banan.

- Annons -

Att vi nu har tre förare i Polska Ekstraligan är någonting som jag verkligen tycker är roligt och positivt för sporten. Det är klart att man hade kunnat hoppas att de var fler men det är en bra början.

Adam Holman
Foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna