- Annons -

Garageportexperten cup- ett genidrag

Svenska säsongen har som bekant blivit flyttad med en knapp månad. Som en följd av det kom en idé som jag tycker är genial. Idén var att köra en turnering med några av de svenska lagen för att ge de svenska förarna körtillfällen. Det bästa av allt, det går på tv.

- Annons -

Att få se en svensk försäsong i speedway på tv var ingenting jag för några år sedan trodde skulle hända. I år blir det dock verklighet då ingen publik kommer släppas in på arenan vilket är tråkigt i sig. Det gnälls ofta på att klubbarna inte ger de svenska förarna tillräckligt med åktillfällen. Oftast är kritiken befogad men jag tycker att om man ska klaga så måste man även kunna lyfta fram när det fungerar bra. Garageportexperten cup är ett sådant tillfälle. Att låta sina svenska förare köra några tävlingar innan säsongen börjar på allvar kommer sannolikt göra stor nytta för förarna.

Det jag dock undrar är varför bara fyra klubbar nappade på denna idén. Visst alla klubbar har inte svenska förare så att det räcker men det går ju att antingen låna från andra klubbar vilket är tillåtet att göra. Om man inte vill låna hade det gått bra att göra som Lejonen och Västervik och slå ihop lagen. Det är för mig ett mysterium att bara fyra klubbar nappade på idén.

Jag undrar även vad det kommer att bli för körschema. Det är sagt att det blir tre lag som kommer till start i och med att Västervik/Lejonen har ett gemensamt lag och att det blir 21 heat. Hur heatschemat ser ut är dock ytterst oklart, i alla fall utåt sett.

Jag vill avsluta med att tacka de som på ett eller annat sätt är inblandade i denna turnering för att vi inte behöver vänta till första juni innan vi får se svensk livespeedway igen. Hur man fick med C more på tåget vet jag inte riktigt, vad jag dock vet är att det är fantastiskt att de nappade på förslaget att visa träningsmatcher i speedway på tv. Som jag sagt många gånger tidigare så behöver vi verkligen synas på tv om vi ska tas på allvar som sport. 

- Annons -

Matcherna visas på Sportkanalen och C more med start tisdag 4 maj klockan 20:00.

Adam Holman
foto: Martina Ståhl

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. Hur länge kommer man att se Speedway på Tv?? Man köper antenner betalar abonemang så kommer ngn annan kanal in Det började med SVT sen blev det Ess och nu är det C-More.Det är ju därför jag ställer Frågan hur länge?? Det är ju 3 största publiksporten i Sverige ju.Men Sporten kommer ju att tappa publik ju.Vi har ju haft förebilder för ungdomarna ta Tony Rickardsson Med 6 VM-Titlar.Han är verkligen värd en Dokumetär i Stället för Ullared,Familjen Wahlgren,Ullared Böda Camping,Jag kan inte förstå och så Repris på repriserna.

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna