- Annons -

Fredrik Lindgren redo för första GP-tävlingen: ”Jobbat väldigt hårt”

En ny GP-säsong står för dörren, på lördag smäller det. Sveriges GP-stjärna Fredrik Lindgren är laddad och väl förberedd.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

2023 blev ett lyckat år för Fredrik Lindgren. Genom sitt silver nådde han sitt bästa GP-resultat så här långt i karriären. Nu är han redo för att utvecklas ytterligare.

– Jag har jobbat väldigt hårt under vintern, jag har jobbat hårt med min kropp. Jag är väldigt tillfreds med min utrustning och ser fram emot att ta ytterligare några steg, säger Fredrik Lindgren.

Foto: Erik Kruse

Hur man ska lyckas slå Bartosz Zmarzlik över en hel säsong är inte helt enkelt att svara på. Men det finns några nycklar som kan bli användbara i kampen för att lyckas med det.

– Jag vet inte det än, jag har försökt en tid men inte listat ut riktigt vad som krävs. Jag försöker att ta en rond i taget och inte fokusera på helheten. Jag hoppas kunna vinna fler deltävlingar, det skulle vara bra om jag kunde lyckas med det. Jag har även jobbat med mina starter, att bli en av de bästa från start skulle hjälpa mycket.

- Annons -

Är du hungrigare nu efter den framgång du hade förra året?

– Jag skulle inte säga att jag är mer hungrig, jag är motiverad att vara så bra som jag kan vara. Vi får vänta och se vad 2024 har att erbjuda helt enkelt.

Fredrik kommer inte att inleda årets säsong i Sverige. Ett beslut som förklaras på följande vis:

– Jag känner att jag behöver lite mer tid för återhämtning och att spendera tid med min familj. Det krävs mycket för att göra så många tävlingar, just nu är det så det är. Mitt beslut kan ändras om jag känner att jag behöver köra mer.

Har du gjort något annorlunda mot vad du brukar under vintern?

– Jag har testat lite andra typer av träning, jag kommer inte gå in på några detaljer men jag hoppas att det ska hjälpa mig en del. Jag har kommit långt med den mentala biten som jag jobbar hårt med, det ska även bli intressant att se om det kan hjälpa mig. Vi får vänta och se.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Under tidskvalen i Warszawa och Cardiff kommer det delas ut mästerskapspoäng till de fyra bästa förarna. Någonting som har väckt en del reaktioner. Men inte hos Fredrik Lindgren.

– Jag har inte så mycket att säga om det, det är en möjlighet för oss förare att ta fler poäng. Det är inte vi som bestämmer reglerna.

Vilken GP-tävling ser du mest fram emot?

– Warszawa är en av mina favoriter just nu, det är bra stämning. Jag önskar att mästerskapet kördes på den typen av arenor hela tiden.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna