- Annons -

Fredrik Lindgren klar för fortsättning i Västervik

Fredrik Lindgren kom till klubben i mitten av 2021. Idag står det klart att han blir klubben trogen även säsongen 2022. Det meddelar Västervik på sin hemsida.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Fredrik Lindgren hade en ganska tung inledning på säsongen i Polen. I Sverige gick det desto bättre för den svenska mästaren. På elva matcher körde han till sig ett snitt på 2.276 poäng per heat. I GP-serien körde han stundtals mycket bra, det räckte till en fjärdeplats.

Sportchef Morgan Andersson kommenterar förlängningen i ett pressemeddelande.

”Att ha Fredrik klar för nästa säsong är vi självklart mycket glada för. Han fick en viktig roll i  laget när han anslöt under säsongen och gjorde ett utmärkt jobb. Det är också mycket  glädjande för Bauhaus-ligan och svensk speedway att landets bästa förare är redo för en  fortsättning i det svenska seriesystemet. Med all den rutin och erfarenhet som Fredrik  samlat på sig under alla år i världseliten så vet jag att även många av de yngre förarna i  truppen kommer att dra lärdom av det. När vi nu har Fredrik i laget så känns det som vi har  en mycket bra spets i truppen då han under ett flertal år utmanat om Världsmästartiteln och  tillhör de absolut vassaste förarna i världen”, säger sportchefen Morgan Andersson.

- Annons -

Fredrik Lindgren ser många fördelar med att vara kvar i klubben.

”Vi var väldigt glada över att få erbjudandet att fortsätta i Västervik även för nästa år. För  oss som team och mig som förare har Västervik hjälpt mig att återfå den goda känslan för  att köra i Sverige igen. Organisationen i Västervik samt Morgan Andersson och Christian  Harrysson Carlsson är en kombination av en bra grupp av människor som ständigt vill  utveckla individerna som jobbar för klubben. Den andan gillar vi som team och  samhörigheten mellan oss är otroligt positiv och stark. Vi ser fram emot 2022 tillsammans  med Västervik Speedway”, säger Fredrik Lindgren.

Västervik Speedway 2022
Artem Laguta 2.479 
Fredrik Lindgren 2.276 
Bartosz Smektała 1.954 
Viktor Kulakov 1.875 
Gleb Chugunov 1.655 
Jaimon Lidsey 1.489 
Mads Hansen 1.455 
Anton Karlsson 0.500 
Noel Wahlqvist 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna