- Annons -

Fredrik Lindgren fortsatte sin fina trend i Målilla: ”De svenska fansen som gör det”

När GP-serien kom till Målilla blev det en svensk förare på pallen, det i form av Fredrik Lindgren som slutade på en andraplats.

- Annons -

Fredrik Lindgren har en lite tuffare tid bakom sig. GP i Målilla brukar vara en plats där svensken trivs. 2022- års Grand Prix blev inget undantag.

– Jag är nöjd med resultatet, jag har en tuff tid bakom om mig. Mitt självförtroende har varit i botten, det har inte alls gått så bra som jag velat. Jag tappade lite poäng i onödan i början, därefter tycker jag att jag kom tillbaka bra.

– Det var härligt att lyckas bra inför de svenska fansen. Många är ju här för att se svensk framgång så det var skönt att ge dem någonting tillbaka, fortsätter Fredrik Lindgren.

Lindgrens Målilla facit de senaste åren är minst sagt imponerande, 2017,2018 och 2021 blev det brons, 2019 vann han tävlingen. 2022 blev det ett silver, frågan är om det är banan eller att köra framför de svenska fansen som gör att han lyckas så bra i Målilla?

- Annons -

– Det är att köra inför de svenska fansen, banan är olika från år till till år. Idag var den väldigt hal, det är den extra energi från svenska fans, familj och vänner som gör att det går bra här.

Fredrik Lindgren avnjuter traditionsenligt en korv på prispallen i Målilla.

Fredrik kämpar för att sluta topp sex i årets GP-säsong, det skulle innebära att han får stanna kvar i serien till nästa år. Inför den sista tävlingen i Torun ligger han sexa.

– Det var otroligt viktigt att jag fick med mig mycket poäng i Målilla. Nu har jag det i egna händer i Torun. Gör jag en bra tävling har jag goda chanser att ta en topp sex placering, det siktar vi på, avslutar en nöjd Fredrik Lindgren.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna