- Annons -

Före detta landslagsläkarens fyra punkter om Jonassons avstängning

Tomas H Jonasson har blivit avstängd på grund av doping, enligt den tidigare landslagsläkaren i fotboll, Magnus Forsblad anser att det finns skäl att fria Tomas.

- Annons -

Tomas H Jonasson fick medicin utskriven av sin läkare, innan han började använda den ansökte han om dispens. Dispens kom dock inte, under tiden han väntade han Tomas köra en tävling med medicinen i kroppen. Vetlandasonen åkte då fast i ett dopingtest och är nu avstängd.

Efter att testet gjorts har Tomas fått dispens för sin medicin, avstängningen kvarstår dock.

Tomas bror Anderas Jonasson berättar till Värmlands folkblad hur han upplever det inträffade.

– Det skulle kunna vara en ofantligt liten mängd. B-provet kostade 5000 kronor att analysera och tyvärr valde Tomas att inte göra det. Såklart skulle han ha bett om en analys.

- Annons -

Tomas skickade direkt när beskedet kom in en överklagan. Nu gör Andreas och Tomas ett nytt försök att försöka lösa det här.

– Just med problematiken som Tomas har med sin adhd-diagnos så var kanske inte den första överklagan perfekt utformad. Han har hela tiden sagt att “Det här kommer lösa sig, jag har papper på allt. Han borde fått hjälp från början och vi ska göra ett sista försök att lösa det här, säger Andreas Jonasson till VF.

Bröderna kommer nu att ta hjälp av en advokat.

En annan som är skeptisk till avstängningen är den tidigare landslagsläkaren i fotboll, Magnus Forsbblad. Han är idag en del av antidoping nämnden och verksam på Karolinska Institutet.

Han ger till VF fyra punkter till varför han inte tycker att THJ ska bli avstängd.

1) ”Han har uppenbarligen inte intagit sin medicin i prestationshöjande avsikt.”

2) ”Han har tagit sin medicin efter ordination av läkare pga. konstaterad sjukdom.”

3) ” Den dispensansökan där hans medicinering klart framgår har inte behandlats inom rimlig tid.”

4) ”Av dopinglaboratoriets analys framgår inte hur stor mängd av substanserna som påvisats och därför blir det omöjligt att relatera detta till intagen medicinering.”

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna