- Annons -spot_img

Förbundskaptenen: “Det ser bra ut inför säsongen”

Sveriges förbundskapten Morgan Andersson ger oss sin syn på den kommande säsongen med landslaget.

- Annons - ad

Solen skiner över Hejla Arena när jag träffar sveriges förbundskapten Morgan Andersson. På arenan pågår febril aktivitet inför den stundande säsongen. Det känns helt underbart att säsongen snart ska komma igång.

Morgan Andersson tillträdde som förbundskapten inför säsongen 2015. De första fyra åren har man åkt på ett träningsläger på vårkanten. De senaste säsongerna har pandemin satt stopp för det.

– Juniorerna kommer att vara i Tyskland nu i helgen, men det blir ingenting för seniorerna. Vi beslutade att inte åka på läger i år då vi inte visste hur det skulle bli med pandemin. Det är en hel del planering, så vi kände att det var för osäkert i december och januari med Omikronvarianten. I år får killarna träna med sina polska klubbar inför säsongen. Vi får se hur vi gör nästa år.

Morgan är förväntansfull inför den kommande landslagssäsongen.

– Det ska bli intressant, jag hoppas vi kan få framgång i Speedway of Nations. Det vore bra om vi kunde få ihop det i Esbjerg. Vi ska ta oss till final och ha en bra dag. Det är bra att det blir en hel vecka i Esbjerg i år, det är viktigt organisatoriskt. Jag gillar även att juniorerna kör sin final där på fredagen.

Det finns ytterligare några saker som han gärna vill att hans förare ska uppnå.

– Jag hoppas att vi kan få med någon förare till EM-serien, det vore även bra om vi fick med förare till GP-challenge. Det samma gäller med juniorerna, jag tycker att det ser bra ut inför säsongen.

Det blir en ny organisation till GP-serien och SON 2022. Discovery har tagit över som organisatör och det blir ett nytt upplägg. Någonting som faller förbundskaptenen i smaken.

– Det är jättebra, so far so good. De har skaffat kunnigt folk runtomkring sig. Tony Rickardsson kommer ju garanterat att bidra med bra idéer. Han har den erfarenhet som krävs. Jag tror verkligen på det här konceptet.

Morgan Andersson hoppas att Sverige ska få framgångar i Speedway Of Nations.

Hur ser sveriges chanser ut individuellt och lagmässigt de kommande åren?

– Börjar vi med Grand Prix så hoppas jag att Fredrik kan vara med däruppe i toppen som han har varit de senaste åren. Förra året drog väl de två i toppen i väg lite men annars har han ju varit med. Han har alla bitar som krävs för att bli världsmästare, definitivt. Där bakom har vi ju Jacob Thorssell, Pontus Aspgren, Kim Nilsson och Oliver Berntzon som tar kliv hela tiden. De har musklerna som krävs för att vara med i en VM-final både individuellt och i lag.

Återväxten tycker Morgan börjar se bättre och bättre ut.

– Jag tycker att vi har ett bra juniorlandslag. De här kullarna som kommer nu har vi ju inte haft på många år enligt mig. Det är väldigt bra att Linus Sundström kommer in och hjälper till, Alexander Edberg gör också ett bra jobb. Det är viktigt att ta hand om det och vara organiserad, avslutar Morgan Andersson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna