- Annons -

Fin start på GP-säsongen för Fredrik Lindgren: ”Kan lyckas med det omöjliga”

Fredrik Lindgren lyckades ta en tredjeplats i säsongspremiären i Kroatien utan att vinna ett enda heat. Men vad spelar det för roll att han inte vann något heat? Det blev en lyckad tävling alldeles oavsett.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter att Fredrik Hade kört sitt sista heat i grundtävlingen var det fortfarande oklart om han skulle klara att ta sig vidare till semifinal eller inte. Han fick inte riktigt med sig poängen i många av sina heat.

– Jag kände mig relativt bra tidigt i tävlingen. Jag startade väldigt bra, men jag slarvade bort lite poäng i mitt andra och tredje heat. Jag åkte inte helt avslappnat, det gjorde att det blev tufft att ta sig till semi. Tills slut så lyckades jag skrapa ihop poängen som krävdes. Bana fyra hade varit riktigt kass så jag visste att jag behövde göra något magnifikt för att ta mig till final, jag lyckades med det på något sätt, säger Fredrik Lindgren till Speedwayfans.se.

Foto: Erik Kruse

Att du har jobbat mycket med det mentala, hur mycket betyder det i såna lägen där det är extrem press på dig, som det var inför sista heatet?

– Det är erfarenhet och att jag är stark känslomässigt och mentalt. Jag kan lyckas med det omöjliga, det är en styrka.

- Annons -

Att du ligger trea efter första ronden, hur mycket betyder det?

– Det är otroligt skönt att man är med tidigt i tätstriden. Jag känner att det är viktigt för min egen del, att inte behöva jaga det första man gör.

Bartosz Zmarzlik slutade på en fjärdeplats i tävlingen. Det innebär att Fredrik ligger före den kanske hetaste guldkandidaten i hela serien. Vad det innebär för framtiden vill svensken inte riktigt gå in på.

– Det får vi se efter sista tävlingen om det betydde någonting eller inte. Han visar ändå idag hur bra han är, han gör ett misstag i finalen och visar sig mänsklig. Vi får se hur det utvecklar sig.

- Annons -

Hur ser du på starten av säsongen i stort?

– Jag tycker att det känns bra överlag, jag har inte haft någon toppen-tävling men jag har gjort bra tävlingar rakt igenom tycker jag. Starterna har jag jobbat mycket med, jag känner att jag har stor förbättringspotential där. Idag gör jag en av mina bättre tävlingar från start.

Vad händer härnäst?

– Nu har jag några dagar ledigt, nästa söndag kör jag i Czestochowa. Innan dess ska jag spendera tid med familjen i några dagar, det ska bli fint, avslutar Fredrik Lindgren.


Resultat
1) Jack Holder, 20 poäng
2) Jason Doyle, 18 poäng
3) Fredrik Lindren, 16 poäng
4) Bartosz Zmarzlik, 14 poäng
5) Robert Lambert, 12 poäng
6) Kai Huckenbeck, 11 poäng
7) Leon Madsen, 10 poäng
8) Dominik Kubera, 9 poäng
9) Mikkel Michelsen, 8 poäng
10) Martin Vaculik, 7 poäng
11) Szymon Wozniak, 6 poäng
12) Jan Kvech, 5 poäng
13) Andzejs Lebedevs, 4 poäng
14) Dan Bewley, 3 poäng
15) Matej Zagar, 2 poäng
16) Tai Woffinden, 1 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna