- Annons -

Fansens favoritminne: ”När laget från vår stad blev bäst i världen”

Vi fortsätter idag med ytterligare några supportrar i vårt avlånga land som berättar om deras bästa minne från speedwayen.

- Annons -

Isac Moths, Vetlanda

– Favoritminnet är nog från World Speedway League i polska Gorzow. Inte bara tävlingen i sig utan hela grejen, att vi var en busslast människor från Vetlanda som åkte ner till Polen och fick uppleva när laget från vår stad blev bäst i världen.

Emma Björk, Västervik

– Det måste varit när Västervik vann över Indianerna i kvartsfinalerna 2019. Indianerna ledde med 50-40 inför returen och i sista heatet körde Peter Ljung och Krzysztof Buczkowski in 3-3 bakom Chris Holder som gör att vi vinner matchen med 51-39.

- Annons -

Robert Holmberg Bergentoft, Griparna

– Ja det är väldigt många man har i från Griparna. Först är det när min morfar var lagledare för Griparna och man fick följa med in i depån och se alla förare. Men det senaste året är också ett skarpt minne när jag var mekaniker åt John Lindman och första matchen i Allsvenskan som var i Mariestad, jag tyckte att hela laget körde bra ihop. De pratade verkligen med varandra och hade koll på vart sin lagkamrat var på banan.

Sami Pablo Kevari, Rospiggarna

– Oj jag har många minnen, men det minnet jag gillar bäst är från förra året. Rospiggarna körde mot Dackarna på bortaplan och jag var på plats. Det var matchen som Victor Palovaara visade att han är en av Sveriges vassaste förare, han sopade banan med alla och hade sådan fart och åkte om allt och alla. Det var magiskt!

Minns även när Rospiggarna tog sitt senaste SM-guld. Jag kommer inte ihåg vilket heat det var men det var det heatet som säkrade guldet, Martin Vaculik och Jacob Thorssell ställdes mot Patryk Dudek och Rune Holta. Vaculik bara flög i väg och Thorssell lämnades ensam med dackeförarna men han släppte dem inte. Han körde som att allt hängde på det och Rospiggarnas lyckades hålla 5-1 som gjorde att man säkrade guldet.

Fortsättning följer med del 3…

Viktor Stendahl
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna