- Annons -

Extraordinärt läge tvingar Bauhausligan till flytt

ESS kommunicerar under söndagskvällen att man tvingas flytta hela den sista omgången.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Det blir ingen speedway någonstans i Sverige under tisdagen. ESS har nämligen beslutat sig för att flytta hela omgången på grund av dåligt väder.

Dramatiken får därmed vänta ytterligare en vecka, först då vet vi vilka lag som går till slutspel. Som en följd av det flyttas även slutspelet fram en vecka.

Läs ESS pressmeddelande nedan.

“Vädret fortsätter att ställa till det för årets speedwaysäsong. Den kommande veckan väntas mycket stora regnmängder i hela landet. ESS-klubbarna har därför i dialog med Mikael Karlsson, Sportansvarig för speedway på Svemo, beslutat att redan idag blåsa av tisdagens omgång och flytta fram den en vecka.

Det bedöms osäkert om banorna kommer kunna vara körbara till veckan med det regn som väntas. Färjor från Polen har redan ställts in och logistiken är en utmaning redan från start under semestertider. Det som ytterligare komplicerar läget är att Ekstraliga redan flyttat matcher till onsdag och att Allsvenskan kör på torsdag. Dessutom är det GP i Riga kommande helg vilket gör att flera lag skulle sakna 4-5 förare i slutet av veckan.

“Det är ett extraordinärt läge vi står inför både vädermässigt och sportsligt” säger ESS ordförande Mikael Holmstrand. “Samtliga ESS-klubbar är överens om att sista omgången ska avgöras på så sportsliga grunder som möjligt och i en samlad omgång. Detta även med respekt för publik och sponsorer när dramatiken om slutspelsplatserna är så stor som den är”, avslutar Holmstrand.

Detta innebär att kvartsfinalerna startar en vecka senare, dvs den 22/8. ESS kommer tillsammans med Svemo att se över möjligheterna att komprimera slutspelet längre fram och om möjligt köra finalen den vecka som ursprungligen är tänkt. Dock är det i nuläget för svårt att överblicka möjligheterna till detta då många ligor är drabbade av regn och ligger efter i sina scheman.”

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna