- Annons -

Ett positivt besked för sporten

Flytten av Bauhausligan den här säsongen är enligt mig ett riktigt bra beslut. I slutet av maj ska man börja vaccinera den breda allmänheten i åldrarna 18-59. Sannolikt ska vi väl då efter några omgångar kunna ta emot någon form av publik eller?

- Annons -

Idrotten har drabbats hårt utav pandemin, sport utan publik på läktaren är som häcklöpning utan häckar. Det blir en sport av det men det är långt ifrån samma sport. Att vi körde förra året var riktigt positivt och det blev bättre än väntat. Det går dock inte att blunda för att läktarna ekade tomma och att den där riktigt härliga stämningen uteblev. I och med beskedet om att säsongen nu börjar en månad senare hoppas jag att vi ska slippa att ha helt tomma läktare den här säsongen. Det vore underbart bara om vi kunde få välkomna några hundra från början och sedan sakta men säkert återgå till det normala. Speedway ska köras med publik och ytorna är så stora så att jag aldrig under mina år på speedway upplevt någon som helst trängsel.

ESS vill jag lyfta fram som en fantastisk organisation som har gjort att speedwayen fattar beslut på ett sätt så att sporten uppfattas som modernare. Att skjuta fram säsongen en månad är helt rätt och jag hoppas verkligen att det kommer lite publik. För oss speedwayälskare är det också positivt att vi får en hel säsong med 16 matcher i grundserien. Det är oerhört viktigt och enligt mig var det det stora problemet att säsongen var så kort förra året, i år ska vi slippa det förhoppningsvis. I år är det dessutom sagt att vi ska köra oavsett vad den första juni. Det är också en skön känsla att vi vet att den första juni går tejpen upp på de svenska arenorna. Jag vill tacka alla klubbar och alla som på ett eller annat sätt har jobbat med att säkra en säsong även 2021 och göra skadan för uteblivna inkomster så liten som möjligt.Vi får vänta ett tag till men jag tror att det kommer vara värt det. Hoppas vi kan ses på arenan under säsongen.
Adam Holman
foto: Erik Kruse
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha 10 eller 20 kronor till 1230908236. Tacksam för ert stöd

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna