- Annons -

ESS ordföranden om grundserien: ”Hade varit otroligt…”

Under tisdagskvällen tog årets grundserie i Bauhausligan slut. ESS ordförande Mikael Holmstrand ger oss sina tankar om den.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Efter drygt tre månaders racing är det dags att summera årets grundserie. Vi tar hjälp av Mikael Holmstrand som berättar vad han tycker om säsongen så här långt.

– Både upp och ner tycker jag, det har varit en lite strulig säsong. Det har varit tufft med publiken och det har varit väldigt mycket väderpåverkade matcher. Dramatiken har varit där hela tiden, vi fick lite kritik för att vi inte ändrade det när Masarna föll bort. Vi trodde att det skulle bli väldigt jämnt, och det var nog ingen som saknade dramatiken om sista platsen.

– Matcherna har betytt väldigt mycket och det skapar en nerv, hade vi bara haft lite bättre sommarväder så är jag övertygad om att publiksiffrorna hade sett bättre ut, fortsätter han.

- Annons -

Det blev ett dramatiskt avgörande på flera håll, i Motala blev snackisen att polistillståndet gick ut innan matchen var slut. För de som tycker att det pratats för mycket om det kan jag lova att det är sista gången jag tar upp det.

– Inga konstigheter alls, det är supertydligt, det är viktigt att man vet vad man kommenterar om det här. Polistillståndet utfärdas via ordningslagstifningen, det har att göra med att vi ägnar oss åt en bullerskapande idrott. Piraterna har alltid haft ett polistillstånd till 22, i år har de vid undantagsfall fått köra till 23. Det har att göra med att de har ett villaområde nära. Eskilstunas bana ligger i skogen längs motorvägen. Därför kan de köra längre, det skiljer sig mellan klubbarna. Ärligt talat så hade man ju brutit den matchen mycket tidigare om det inte varit sista matchen i grundserien. Över 12 omgångar har man satt sig i en bekymmersam situation, då är det inte Piraternas polistillstånd som avgör.

Som sagt så blev det väldigt dramatiskt på slutet, det var dock inte lika dramatiskt om semifinalplatserna.

– Det var bra att vi fick en streckstrid om sista slutspelsplatsen, sen var det lite synd att vi inte fick det om semifinalplatserna. Det hade varit en extra krydda, men vi fick en sanslös dramatik om sista slutspelsplatsen istället. Jag lider lite med arrangörsklubbarna. Det hade varit otroligt mycket mer publik på de avslutande matcherna om vädret var bättre, avslutar Mikael Holmstrand.

- Annons -

Adam Holman
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna