- Annons -

ESS ordföranden: ”Vi pratar inte i veckor snarare dagar”

Masarna har bråttom att fixa både sin ekonomi och sitt lag inför den kommande säsongen. Klubben jobbar nu på att sälja arenanamnet.

- Annons -

Masarna fick förra veckan ett positivt besked av kommunen, närmare bestämt ett marknadsföringsavtal värt 450.000 kr.

Nu jobbar klubben på att försöka sälja arenanamnet, någonting som skulle kunna vara värt ett par hundratusen kronor. Kruxet är att kommunen äger arenan, någonting som skulle kunna ställa till det.

Avesta Tidning har dock kommit fram till att sju av åtta arenor ägs av kommunen. Av de sju är sex arenor som har sponsornamn.

– Kommunen äger och klubbarna arrenderar. Det är nästan uteslutande så det ser ut. Sedan kan uppläggen med exempelvis skötsel variera. När det gäller speedwaybanor är det inte konstigt eftersom det inte finns någon alternativ användning. Jag kan tänka mig att det är lite svårare med en sporthall som används av flera klubbar och olika idrotter, säger ESS ordförande Mikael Holmstrand till Avesta Tidning.

- Annons -

Det låter ju positivt för klubben från Avesta, men tiden börjar bli knapp innan ESS vill ha svar på om de kommer till start eller inte.

– Vi pratar inte i veckor, utan snarare i dagar. De måste först visa att de kan reda ut 2022 på ett bra sätt. Jag vet att det finns sponsorer som är beredda att stötta om de sedan kan visa upp en bra plan för årets säsong. Vi har varit ganska hårda med att det måste sättas en rimlig publikbudget och att de bygger ett lag som går att hantera.

Mikael Holmstrand förklarar att det finns sponsorer som är beredda att rädda Masarna.

Holmstrand förklarar att läget trots tidsbrist nu ser bättre ut än för några veckor sedan.

– Vi har en pågående dialog med Masarna och känslan är att det är mer positivt nu än för ett par veckor sedan. Det var så klart bra att kommunen gick med på ett marknadsföringsavtal även om det inte blev hela summan.

Ett avtal som enligt Holmstrand borde ha varit klart tidigare.

– Jag tycker också att det är lite konstigt att Masarna har varit utan marknadsföringsavtal de senaste åren. Medan övriga kommuner stöttade sina klubbar mer än vanligt under pandemin, så tog Avesta kommun ett steg tillbaka.

Avesta Tidnings uppgifter visar att det endast är Dackarna som äger sin arena själva. Smederna är den enda klubben utöver Masarna som valt att inte sälja arenan.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna