- Annons -

En riktigt bra start på säsongen – När var Prag så här bra senast?

GP-serien har hunnit bli tre deltävlingar gammal, så här långt är jag imponerad av årets säsong.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Som ni vet så gör jag och sidans fantastiska fotograf Erik Kruse en GP-satsning i år. Vi hade dessvärre inte möjlighet att vara på plats i Prag då undertecknad tog examen.

Vi var dock på plats i Kroatien och Polen. Två helt olika arenor och två helt olika tävlingar. En sak hade de dock gemensamt, de bjöd på bra racing och förare som slog varandra hela tiden. Det kändes ovisst vilken förare som skulle stå överst på pallen, precis som man vill ha det.

Det har varit en bra start på GP-serien så här långt.

Lördagens GP-tävling i Prag fick ses hemma i TV-soffan. Det var inte fy skam, Johannes Wahlberg och Linus Sundström gjorde ett grymt jobb med att leda oss genom kvällen. Var det det enda positiva med kvällen? Absolut inte. Jag måste säga att jag är positivt överraskad över vilken utveckling som har skett i Prag. Exakt vad de har gjort det vet jag inte. Vad jag däremot vet är att banan var mycket bättre än vad den varit de senaste åren. Frågan är när den var så här bra senast? Har den någonsin varit det?

- Annons -

Vi har väl blivit lite vana vid att i Prag så är det starten som gäller, vinner du den kan man mer eller mindre flagga av heatet efter ett varv. Men så var det inte lördagens GP, då var det hård, bra och fair racing. Det var flera heat som var bland det bästa jag sett på bra länge, likt de föregående tävlingarna i årets GP-serie så kändes det som att det var helt öppet om vem som skulle vinna tävlingen.

Ett annat intryck av GP-serien är att Bartosz Zmarzlik har fått lite mer motstånd än tidigare år. Vad som är ännu roligare är att Fredrik Lindgren just nu är uppe och hotar honom lite.

På lördag är det dags för en ny omgång, den här gången är det Teterow som står som värd för tävlingen. Då är vi back in business, på plats på arenan. Det ser vi mycket fram emot, förhoppningsvis fortsätter GP-serien som den varit så här långt i år.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna