- Annons -

Efter konkursen: Masarna SK lever vidare

Under lördagslunchen publicerade Masarna ett pressmeddelande på sin hemsida. I meddelandet framgår att klubben satsar vidare på barn och ungdomsverksamhet.

- Annons -

Masarnas aktiebolag har gått i konkurs och laget har dragit sig ur högsta serien. Trots det är inte allting nattsvart. Under lördagen meddelar klubben om hur tankarna går inför den närmsta framtiden.

Föreningen Masarna SK planerar att satsa stort på ungdomsverksamhet.

”Vi vill vara en självklar del av föreningslivet i Avesta och öppna upp ännu mer för att barn och ungdomar som vill testa speedway ska kunna komma till oss och göra det. Där behöver vi jobba på att få in fler duktiga ledare så att vi kan ta emot alla barn som vill komma till oss. Vi vill skapa en bra miljö där barn och ungdomar ska kunna åka speedway i Avesta i många år framöver”, skriver Masarna i pressmeddelandet.

– Det känns inspirerande att vara ordförande i Masarna när vi nu får möjligheten att kunna satsa på att utveckla ungdomsverksamheten, och jag hoppas vi ska kunna locka till oss många nya utövare, säger Lucas Dahl, ordförande i Masarna SK.

- Annons -

Den kommande säsongen kommer Masarna att ha lag i division 1 och 250-serien. Fokus ligger på att skapa en stabilitet i föreningen, dels ekonomisk och dels trygghetsmässigt.

När det gäller ekonomin skriver Masarna följande:

”Vi vet att många är intresserade kring hur det ekonomiska läget i föreningen ser ut. Vi har nu sagt upp flera tjänster som inte används och ser över det vi behöver ha kvar. De skulder som föreningen har är hos Arbetsförmedlingen på 100.000kr där det finns en avbetalningsplan som följs, årsvis så betalar vi ca 55.000kr vilket innebär att till slutet av nästa år så ska den vara avbetalad. Det finns även en gammal skatteskuld på ca. 100.000kr där det nyligen tecknats en avbetalningsplan på där vi kommer betala ca. 33.000 per år i 3 års tid.”

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna