- Annons -

Efter första segern: ”Börjar känna mig hemma – mycket bättre mentalt”

Mikkel Michelsen tog under lördagskvällen sin första GP-seger. Det gjordes i Landshut. Han fick dock ingen bra start på tävlingen.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

– Det var en tuff kväll, det började inte så bra med en nolla i mitt första heat. Jag kom ut bra i mitt andra heat, tog tre poäng. Men på andra varvet fick jag problem med cykeln. Vi jobbade hårt med cyklarna hela kvällen, det var väldigt skönt att avsluta med att vinna finalen. Det känns bra att kunna ge det tillbaka till alla människor som jobbar så hårt för mig hela tiden, säger Mikkel Michelsen.

Vad skulle du säga är nyckeln till att du åker så bra idag?

– Jag börjar känna mig mer hemma, det har varit målet hela säsongen. Jag har försökt slappna av mer under GP-tävlingarna och ha en lite annan inställning till det. Tidigare har jag lagt för mycket press på mig själv. Jag visar idag att jag är kapabel att vinna GP-tävlingar. Jag kan vara där det är kul att vara, i toppen. Jag måste slappna av och njuta av det, mentalt är jag på ett helt annat ställe än jag var förra året. Det hjälper mycket. Ger vi 100% kan vi vara nöjda med insatsen, man kan inte göra mer än så.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Om två veckor är det dags för Prags GP. Det blir en utmaning för dansken.

– Det har inte varit mitt favoritställe, men vi jobbar hårt. Jag känner mig bra med mitt maskinmaterial, mitt team och mig själv. Jag ser fram emot att köra i Prag, det är en bra arena och en fin stad. Jag har som sagt inte haft den som favoritbana tidigare, men jag ser fram emot att ändra det.

Jag vet knappt varför jag frågar sista frågan, jag vet att speedwayförare sällan firar. Nåväl, jag frågar alldeles oavsett om det blir något firande.

– Jag ska fira det med att ta mig till flygplatsen, lägga mig tidigt och ta ett flyg till till Polen imorgon bitti. Det är ny match imorgon, avslutar Mikkel Michelsen.

- Annons -
Foto: Erik Kruse

Resultat Landshut GP
1) Mikkel Michelsen, 20 poäng
2) Bartosz Zmarzlik, 18 poäng
3) Jack Holder, 16 poäng
4) Dominik Kubera,14 poäng
5) Robert Lambert, 12 poäng
6) Dan Bewley, 11 poäng
7) Leon Madsen, 10 poäng
8) Jason Doyle, 9 poäng
9) Szymon Wozniak, 8 poäng
10) Martin Vaculik, 7 poäng
11) Tai Woffinden, 6 poäng
12) Andzejs Lebedevs, 5 poäng
13) Kai Huckenbeck, 4 poäng
14) Fredrik Lindgren, 3 poäng
15) Norick Blödorn, 2 poäng
16) Jan Kvech, 1 poäng
17) Martin Smolinski, 0 poäng
18) Erik Riss, 0 poäng

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna