- Annons -

Efter förra årets misslyckande – brittiska förare har testat banan i Cardiff

Förra året var banan allt annat än bra i Cardiff. Inför den första semifinalen fick man göra ett långt uppehåll bara för att banan skulle vara körbar.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Banan i Cardiff brukar enligt mig allt som oftast bjuda in till riktigt bra speedway, det brukar vara riktigt bra förutsättningar. Förra året var någonting helt annat, redan tidigt i tävlingen började det blir spårigt och hoppigt. Flera av förarna hade svårt att ta sig runt, banan blev kanske inte så förvånande sämre och sämre ju längre kvällen gick.

Inför årets Grand Prix i Cardiff har man bjudit in flera brittiska förare som har fått testa banan. Reaktionerna är positiva.

– Det var en fantastisk upplevelse, banan var bra. Att få komma hit och se hur allting är förberett inför helgen var riktigt häftigt, säger Simon Lambert till Fimspeedway.com.

- Annons -

Drew Kemp körde SGP2 dagen efter seniorernas GP förra året, då var banan inte alls bra. Nu var den finare.

– Jag körde förra året och den var långt ifrån perfekt då. Idag har de gjort ett riktigt bra jobb. Jag är säker på att den kommer bli riktigt bra till GP-tävlingen, konstaterar Drew Kemp.

Under fredagseftermiddagen är det träning, eller tidskval om man så vill på banan. Det riktiga testet kommer naturligtvis att komma under lördagen, då är det skarpt läge. Både för banan och förarna.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna