- Annons -

Det är långt till 2022: Men det kommer bli intressant

Silly season är I full gång och lagen börjar ta form. Vissa har kommit längre än andra men det allmänna intrycket är att det ser intressant ut.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När jag ser tillbaka på säsongen 2021 så ser jag en säsong som faktiskt blev väldigt bra. Det var roligt att ha de stora stjärnorna tillbaka i Sverige. Problemet som jag ser det vet ni vid det här laget. Att vissa lag inte var konsekventa utan kom med B-laget till vissa matcher. Det skadade mycket. Att publiken inte riktigt kom tillbaka vill jag invänta och se vad det berodde på innan jag drar fram den stora sågen. Nog för att minskningen pågått i många år men det blev sannolikt inte bättre av Corona och laguppställningar man inte kunde lita på.

2022 har klubbarna en extremt viktig uppgift att få tillbaka publiken, sannolikt så påverkas inte nästa säsong av pandemin. Med andra ord finns det inga ursäkter, nästa år ska läktarna på våra arenor vara välfyllda.

Tittar man på det sportsliga så här långt även om det fortfarande är väldigt tidigt så ser Lejonen ut att bli starka. Där har det värvats friskt. Även Västervik bygger ett bra lag som jag tror kommer vara med i toppen. Smederna har inlett silly season på ett bra sätt genom att värva de båda engelsmännen och även Joel Andersson. Jag räknar med att Smederna som vanligt de senaste åren slåss om guldet. Vad som händer med Dackarna är svårt att säga än så länge, jag förutsätter dock att de har något stort på gång då de vill försvara guldet.

- Annons -

Indianerna har kommit en bit på vägen, de gjorde en bra värvning i Bellego. Det blir spännande att se vad mer de har i kikaren. För deras skull hoppas jag att de får vara skadefria 2022. För Masarnas del så är det synd att de tappar de båda fransmännen. De hade behövts även 2022. Det var fullständigt nödvändigt att både Hellström Bängs och Antonio stannade kvar i klubben. Gala kan nog bli bra, men vill de tillhöra toppen får de värva lite fler toppnamn.

Rospiggarna har inte gått ut med så många förare än de heller. Av det som jag har hört så bygger man ett ganska bra lag däruppe. Att man lyckades få Lebedevs till Hallstavik betyder nog en hel del, det är en förare som passar deras bygge som handen i handsken.

Piraterna kör på med hittills samma förare som förra året. Än så länge gillar jag det jag ser då jag tycker att de som är kvar förtjänar platsen. Sedan finns det såklart förändringar som Piraterna bör göra om de vill vara med högre upp i tabellen. Vi får väl se om de kommer.

Vetlanda är just nu en sorglig historia. Förare efter förare lämnar, idag ska de dock släppa nyheter. Vi får väl se om de nyheterna kanske kan få en mer positiv känsla över klubben.

- Annons -

Som sagt så är det väldigt tidigt fortfarande, men det allmänna intrycket är att det finns flera klubbar som tar ett steg framåt och blir starkare. 2022 kommer nog bli en bra säsong, förhoppningsvis med fler jämna matcher, välfyllda läktare och en hård kamp om SM-guldet. Det är synd bara att det är så långt till maj.

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna