- Annons -

Det är faktiskt på gränsen till respektlöst – Man ska inte vara med om man inte har råd

Jag vill inte låta tjatig, men nu har det hänt igen. Rospiggarna vilar sina bästa förare på bortaplan, det är ett hån mot hemmalagets publik.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

På något oförklarligt sätt så kom det drygt 2700 till Västervik, det är starkt jobbat med tanke på motståndet. Men frågan är hur kul de hade? Att se sitt lag vinna är väl roligt, men bara till en viss grad. Vinner man med 66–24 kan man ju inte påstå att det var en spännande kväll.

Kim Nilssons skada är en sak, sånt händer. Men att sätta det i system som Rospiggarna gör att skicka B-laget på bortamatcherna är faktiskt respektlöst. Hur ska man kunna sälja in produkten när det ena laget bara är där för att komma så billigt undan som möjligt? Men hemma går det bra att gasa på med allt man har.

Hur har man planerat då? Hade det inte varit smartare att ha ett lag som är skapligt hemma och som faktiskt kommer för att ha chans att ta poäng på bortaplan? Jag tycker det, jag förstår inte hur man kan tycka att det är att ta ansvar för sporten att se till att hemmapubliken inte bjuds på någon match.

- Annons -

Det finns ju även andra serier än Bauhausligan, om man inte har råd kanske man inte ska köra i högstaligan? Då kan man spontant lika gärna köra i Allsvenskan och bygga upp klubben på nytt. För så här kan man ju inte hålla på hur länge som helst, då kommer folk att tröttna oavsett och då blir utgången densamma, klubben försvinner så smånnngom.

Det vi ser nu med Rospiggarna är inget annat än tragiskt och jag vill inte rikta kritik till den sportsliga ledningen, jag vet att de vill vinna och att de gör sitt bästa efter förutsättningarna. Men till klubbens styrelse vill jag säga att jag är besviken, det är inte värdigt en högstaserie.

Det kan ju knappast ha kommit som en blixt från klar himmel att klubben har det tufft ekonomiskt, därför borde man kanske ha kunnat bygga ett lag som är jämnare hemma och borta?

- Annons -

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna