- Annons -

De vinner Bauhausligan 2021

Med 35 dagar kvar tills dess att Bauhausligan drar igång tycker jag att det är hög tid att tippa utgången av den svenska högstaligan även på den här sidan. Jag har som ni kanske känner till tippat resultatet i tidningen Speedway Racing och jag kommer inte ändra det tipset.

- Annons -

Jag tror att det kommer bli en väldigt jämn säsong och därför har det varit väldigt svårt att tippa. Många lag bygger väldigt bra och ligan har hittat en bra nivå. Nivån tidigare har varit för hög då klubb efter klubb fått ekonomiska problem. Kanske kom coronapandemin lägligt för speedwayklubbarnas ekonomi då vi fick den kvalitetssänkning vi hade behövt redan för flera år sedan. Nu höjs nivån en aning igen men jag skulle säga att det är en lagom höjning.

Nedan följer mitt tips

 1. Smederna
 2. Lejonen
 3. Västervik
 4. Kumla Indianerna
 5. Dackarna
 6. Rospiggarna
 7. Vetlanda
 8. Masarna 
 9. Piraterna

Smederna är tillbaka och de är enligt mig favoriter. Det är jämnt i toppen och jag är ganska säker på att något av de fyra första lagen i tabellen ovan kommer ta guldet. Anledningen till det är att de har en bra bredd. Bredden kommer bli ännu viktigare 2021 än någonsin. Man kommer behöva kunna ersätta förare då det garanterat blir mycket krockar i Schemat. Piraterna satsar hårdare i år än förra året men det kommer inte räcka till mer än en jumboplats. Masarna har sett sitt guldlag falla samman, det finns bra förare i laget och de kommer vinna en del hemma. Det räcker dock inte till över 16 matcher. Vetlanda ska ha en eloge för att de har många svenska förare som spås åka varje match. Ska Vetlanda ta sig till slutspel måste Zmarzlik åka varje match och Peter Ljung måste vara tillbaka i storform. Dackarna har ett bra lag men en för svag svensksida, tyvärr räcker inte Dackarnas nummer sex  till mot de andra lagens svenskar och blir Jacob Thorssell skadad blir det extremt tufft. Topp fyra är jämn och det kommer som vanligt vara tillfälligheter som avgör vem av dem som får lyfta pokalen. I nuläget ligger Smederna bra till, dels för att de har en bred trupp men kanske främst för att de har en förmåga att vara som bäst när det gäller.

Adam Holman

- Annons -

foto: Bengt Almgren

Artikeln i samarbete med Lindvalls kaffe

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

 1. Här kommer ingen proffstippning om de 3 första placeringarna, utan en “mag känsla-tippning”:
  1. indianerna
  2. Smederna
  3 Rospiggarna
  Hälsn.en MAS-fan. Vi får nöja oss med fjolårssegern 😁

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna