- Annons -

Daniel Henderson: ”Vi är ett lag att räkna med”

Vargarnas lagkapten Daniel Hendersson gjorde en bra match när laget besegrade Griparna med 55–35.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Det var aldrig något snack onsdagens Allsvenska möte mellan Vargarna och Griparna. Hemmalaget tog ledningen direkt och släppte sedan aldrig greppet om tävlingen.

Lagkapten Daniel Henderson gjorde en bra match för sitt Vargarna och plockade 15+1 poäng.

– Vi följer upp förra veckans resultat ganska så bra idag. Vi visar att vi är ett lag att räkna med i Allsvenskan. Vi har fortfarande lite fler poäng att kräva av vissa förare men vi gör det väldigt bra, säger Daniel Henderson.¨

- Annons -

Hur ser du på din säsongsinledning?

– Det började lite trevande men nu har jag en väldigt bra vecka bakom mig. Jag tappade väl en poäng på fem heat här förra veckan, kom tvåa i SM-kvalet och gjorde en bra elitserietävling i tisdags. Det känns väldigt bra just nu.

I höstas var Daniel med om en riktigt otäck olycka i Eskilstuna. Vägen tillbaka därifrån har inte varit enkel.

– Det har varit tufft, jag jobbar fortfarande för att komma tillbaka helt. Jag kan inte fysträna eller träna kondition på det sätt som jag vill. Jag känner av det emellan tävlingarna, jag känner mig sliten. Jag får fokusera på att träna och äta bra, det är det jag kan påverka.

- Annons -

Var det en självklarhet att du skulle komma tillbaka efter skadan?

– Nej det var det inte. Jag sa först att nu slutar jag med det här. Det kändes som en väg ut ur den här sporten. Efter ett tag så väcktes tankarna och jag ville ta mig tillbaka. Just nu är det fruktansvärt roligt att åka speedway så jag hoppas att det håller i sig, avslutar Daniel Henderson.

Vargarna – 55
1. Mateusz Tonder – 10+1 (3,2,3,2*,0)
2. Marius Hillebrand – R/R
3. Damian Pawliczak – 9+1 (FX,2*,1,1,2,3)
4. Rafal Karczmarz – 13+1 (3,3,1*,FX,3,3)
5. Daniel Henderson – 15+1 (2*,2,3,3,3,2)
6. William Björling – 8+5 (1*,2*,2*,N,1*,2*)
7. Albin Born – 0 (0,0)

Griparna – 35
1. Anton Karlsson – 6+1 (1,1,1,2*,0,1)
2. Jonathan Ejnermark – 3 (FX,0,R,1,2)
3. Patrick Skaarup – 1+1 (1*,0,0,0,0)
4. Alexander Liljekvist – 6 (2,1,2,N,1)
5. Kim Nilsson – 17 (3,3,3,2,3,3)
6. Theo Bergkvist – 2+1 (0,0,N,1*,1)

Viktor Stendahl, Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna