- Annons -

Daniel Henderson: ”Det största som hänt mig”

Daniel Henderson var under hösten 2021 med om en otäck olycka. Säsongen 2022 var han tillbaka på cykeln, den kommande säsongen kommer han att köra Pila i Polen.

- Annons -

Säsongen 2022 körde Daniel Henderson för Rospiggarna och Vargarna i Sverige. En säsong som han är nöjd med.

– Jag tycker att säsongen 2022 har varit bra. Det kan alltid vara bättre, men jag känner att utvecklingen gått åt rätt håll. Lite blandade resultat i Bauhausligan där jag gjorde några lite sämre tävlingar, men jag vann även över etablerade förare. Samtidigt så gjorde jag min livs bästa säsong i Allsvenskan vilket jag är mycket nöjd över, säger Daniel Henderson.

Under hösten 2021 råkade Daniel Henderson ut för en allvarlig olycka i en match i Allsvenskan. Daniel bröt 12 revben, punkterade lungan och fick en fraktur på ländryggen. Trots det var han redo när säsongen drog igång.

– Även om jag inte kunde förbereda min kropp med träning som jag ville under vintern så var jag mentalt redo för en säsong. Hade jag känt minsta tvivel och osäkerhet hade jag avslutat min karriär.

- Annons -

Är du helt återställd nu?

– Självklart är inte kroppen 100% efter en sån olycka och kommer aldrig bli det. Helst vill jag inte prata så mycket om den då det för mig är historia nu. Jag är psykiskt och fysiskt redo för Speedway. 

 Den kommande säsongen kommer Daniel Henderson att få köra i Polen. Närmare bestämt Pila som huserar i tredjeligan. Någonting som är stort för svensken.

– Att få chansen i Pila och polsk ligaspeedway är det största som hänt mig. Ungefär lika stort som när jag fick chansen att köra en GP säsong i Ice Speedway. Det ska bli superkul och jag ser verkligen fram emot denna möjlighet. Det blir en utmaning men jag är redo att ta mig an den. 

Att köra i Polen är det största som hänt i Daniel Hendersons karriär så här långt.

Var det din idé eller någon från Pila som kontaktade dig?

– Det var Pila som kontaktade min mekaniker. Jag behövde lite tid att fundera på om jag skulle satsa på en säsong i Polen eller ej. Annars var jag och klubben snabbt överens.

Lite om ditt team. Måste du bygga nytt team med fler personer, fler motorcykel osv? eller ska det vara samma som varje år? Berätta lite. 

– Mitt team kommer se ungefär lika ut. Jag kommer ha back up av en mekaniker till just för resorna till Polen. Han är själv från Polen men bor i Sverige. Det är han som hjälpt mig med kommunikationen med klubben. Han har varit med mig när han haft möjlighet i ett par år nu. Det är alltid skönt att ha med en kille som kan Polska. Utöver honom har jag en mekaniker anställd plus en kille som är med på varje tävling. Så nog finns det resurser för mig att köra tre stycken ligor nästa år. 

Satsningen inför den kommande säsongen innebär större investeringar än tidigare.

– Med en sån här chans så måste man såklart göra investeringar. 3 stycken nya cyklar ska byggas ihop och 2-3 stycken nya motorer ska köpas, avlutar Daniel Henderson.

Maciej Markowski
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna