- Annons -

Daniel Davidsson redo för jämn match: “Det är jag helt säker på”

Piraterna har tio poäng att ta igen när kvartsfinalserien mot Rospiggarna vänder hem till Dunteberget. Hemmalagets lagledare Daniel Davidsson är dock övertygad om att det är Piraterna som går till semifinal.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

När Rospiggarnas seger över Piraterna i den första kvartsfinalen var klar, hade Piraternas lagledare Daniel Davidsson svårt att svara på om han var nöjd eller inte med matchen. En vecka senare har han bearbetat matchen och konstaterar att matchserien inte är över.

– Det är klart att vi helst hade sett att det var mindre, men med tanke på dom bra tävlingarna vi gjort hemma i år så ska det kunna gå ändå. Men det krävs att vi har en gedigen insats och det var länge sen. Vi har inte haft någon riktig träff på ganska länge nu, så det är dags imorgon, säger Daniel under måndagen.

Trots den tuffa matchen i Hallstavik ångrar han inte valet att möta Rospiggarna.

- Annons -

– Nej, det ska jag inte säga. Vi visste att vi valde ett fruktansvärt jämnt byggt lag. Det spelar ingen roll om du möter väst nummer ett eller väst nummer sju, alla är lika bra. Det är bara titta i löpsnittet. Det skiljer väl 0,3 mellan den bäste och sämste. Tar du dessutom bort Kim som är högst, då är det bara decimaler som skiljer. Det gäller att vi får hål på dom, så dom inte får bli sådär tunga och stabila.

2023-års upplaga av Piraterna har kallats för oberäkneliga. Det är någonting Daniel håller med dom.

– Det ligger väldigt mycket i det där. Det är lite av nackdelen också. Får vi träff på dom här gubbarna, Pawlicki-bröderna, Fajfer, Milik, Przedpelski när han kör, då är dom minst lika bra som alla andra toppgubbar i alla andra lag. Fast vi har fem stycken. Men det finns inte riktigt den stabiliteten, hos någon av dom. Det är inte Doyle, det är inte Zmarzlik, du kan inte skriva 12–13 poäng innan tävlingen har börjat. Men på rätt dag och rätt humör så är dom minst lika bra.

Den skada som drabbade Mathias Thörnblom tidigt på säsongen har varit en del i ojämnheten. Det fanns en tanke med lagbygget som inte riktigt fått komma till sin rätt.

- Annons -

– Med Thörnblom i laget så tyckte jag vi hade lyckats bra med bygget. Vi hade alltid haft en rutinerad stabil reserv. Om det hade varit Thörnblom eller Fajfer, någon hade alltid snurrat ner där. Om nån hade tappat formen lite, då får man komma ner och åka någon match som reserv och bygga på igen. Sen rullar det där. Men med den skadan som vart tidig så har vi ju inte riktigt kommit dit än.

Daniel Davidsson tror att Jonathan Ejnermark kan överraska i morgondagens match. Foto: Erik Kruse

Kan man inte påstå att Jonathan Ejnermark tagit den rollen på slutet?

– Absolut, ett i snitt och tar steg hela tiden. Men det här steget, när man är uppe och åker i nummer fyra, det är ett stort steg. Fast han är så lugn och skön, framförallt i Motala där han både trivs och vet vad som gäller. Jag tror han kan överraska imorgon.

När Rospiggarna kommer för att göra upp om semifinalplatsen saknas den polske stjärnan Pawel Przedpelski i laget. Hur det kommer sig har Daniel ett kort svar på.

– En Przedpelski skadefri och i form hade absolut åkt i Motala imorgon. Men han är inte tillgänglig, helt enkelt. Tyvärr.

Hur kommer morgondagens match se ut?

– Vi vinner med tolv. Vi avgör i heat 14. Jämnt kommer det bli. Det kommer leva åt bägge håll, det är jag helt säker på. Länge och väl. Jag tror inte något lag kommer rycka ifrån och avgöra tidigt, utan den här matchen kommer gå hela vägen. Det blir spännande, helt klart, avslutar Daniel Davidsson.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna