- Annons -

Daniel Davidsson om framtiden i Motala: ”Positiv dialog”

Det har gått en dryg månad sedan Piraterna sa att de eventuellt skulle behöva flytta till Linköping. Nu ser läget bättre ut.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Piraterna och Motala kommun har inte varit överens om något nytt hyresavtal sedan Piraterna sa upp det i somras. Motalaklubben har sagt i media att en flytt till Linköping skulle kunna vara aktuell om de inte kommer överens med kommunen.

Nu har parterna träffat varandra.

– Vi träffade kommunen i måndags, det var ett bra förstamöte. Vi berättade för varandra var vi står. Nu ska vi ha ett avstämningsmöte närmsta tio dagarna, en kommun är ju inte supersmidig. Det ska gå via olika nämnder. De skulle titta lite från deras håll och vi skulle titta lite från vårat håll, säger Daniel Davidsson när vi når honom.

- Annons -
Det är en positiv dialog som Piraterna har med kommunen.

Så en positiv dialog?

– Absolut, väldigt positivt.

Piraterna gjorde en bra grundserie. Efter tolv omgångar slutade man på en tredjeplats. Det gjorde att man fick välja motståndare i kvartsfinalen. Valet föll på Rospiggarna, i kvartsfinalen tog sen Piraternas säsong slut.

Hur laget kommer se ut 2024 är naturligtvis inte klart än. Det finns några aspekter som blir avgörande.

– Vi vill ju bygga det absolut bästa lag som vi bara kan. Men det finns en ekonomisk aspekt av det hela. Det är tråkigt att säga, men det är plånboken som kommer styra. Vi gör inget plusresultat i år, det kommer bli back. Vi spände bågen, men det räckte inte riktigt. Det är ingen fara på taket.

- Annons -

– Vi vill fortsätta bygga och bli bättre, vi har ju sett vart vi behöver förstärka. Vi har inte gjort någon budget än och vi har utfallet helt klart. Planen är absolut att fortsätta bygga, sakta men säkert, fortsätter han.

Ingen kris i Piraterna trots minusresultat?

– Det är ansträngt, men ingen kris. Ingen existensiell kris, avslutar Daniel Davidsson.

MVT har tidigare skrivit att Piraterna trots ett förväntat minusresultat inte har några förarskulder. Inför nästa år har man kontrakt med Ludvig Selvin och Oskar Fajfer.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna