- Annons -

Daniel Davidsson inför avgörandet: ”Då är det nattsvart”

På tisdag avgörs Bauhausligans grundserie, det är fortfarande väldigt svårt att spekulera i hur det ska gå. För klubbarnas del är det liten skillnad mellan succé och fiasko.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Piraterna ligger inför tisdagens match mot Indianerna på en femteplats i tabellen. Det är svårt att spekulera kring hur det ska gå för laget i år.

– Det är öppet, det är jätteöppet. Det är ju egentligen fyra lag som är inblandade. Det är spännande och öppet, det finns många troliga scenarion, säger Daniel Davidsson.

Vinner Piraterna är det inget snack, då är man klara för slutspel. Blir det förlust får man hoppas att övriga resultat går deras väg.

- Annons -

– Vi har ju allt i egna händer, vi behöver egentligen bara vinna. Men naturligtvis kommer vi ha koll hur det går i de andra matcherna, normalt sett brukar vi inte ha någon koll men det lär vi ju ha nu. Vi hoppas på en bra start så slipper vi tänka på det.

Piotr Pawlicki var under onsdagen tillbaka i Ekstraliga för sitt Wroclaw. För några veckor sedan bröt han foten. Enligt Daniel ska det ha gått bra för honom med skadan, under torsdagen fortsatte han med sin rehab. Att han skulle köra i Polen och strunta i Sverige är Piratledaren inte orolig för.

– Det är inget tal om sånt, absolut inte. Han säger att han känner sig 100%, han har inte gjort annat än att rehaba och köra laser på foten. De har tagit det på stort allvar, han har haft en liknande skada och då var han tillbaka för tidigt. Det fick han lida för länge. Vi har inga indikationer på att han inte skulle köra för oss.

Att Piotr Pawlicki är tillbaka är värdefullt för Piraterna.

Vad ger du er för betyg så här långt?

- Annons -

– Det är svårt att säga det med en match kvar, nu ligger vi femma. Blir vi femma så är det helt okej, vi kan fortfarande bli både sjua och trea. Vi har sagt hela tiden att det kommer bli väldigt jämnt och det kanske bli orättvist att sätta ett betyg på säsongen med de förutsättningar som är. Men hade någon sagt femma i grundserien inför säsongen så hade vi kanske tagit det. Vi känner att vi har mycket att ge, skulle vi bli trea så är det ju ett jättebra resultat, men blir vi sist så är det ju nattsvart.

Att det inte är klart än vilka lag som kör slutspel är naturligtvis spännande för de som följer sporten. Men hur är det för de som är mitt i dramat?

– Det finns två sätt att se på det, sportsligt är det klart att det är roligt. Det är nerv hela vägen, det är roligt att det inte finns några lätta matcher. Tittar vi på planeringsbiten så är det ju inte så bra. Säg att vi blir klara för kvartsfinal, då har vi sex eller sju dagar på oss att planera inför det. Det är VIP och restaurang platser som inte är sålda. Det är klart att vi har en plan men det går ju inte att sälja innan vi vet, avslutar Daniel Davidsson.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna