- Annons -

Daniel Bewley: ”Hade hellre varit i tio finaler och vunnit tre”

Daniel Bewley vann förra årets GP-Cardiff. Han har även ett häftigt facit i finalerna på andra arenor, det finns dock en sak som han gärna hade ändrat på när det gäller finaler.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Om ett drygt dygn är det dags för en av säsongens stora händelser inom speedwaysporten, jag pratar naturligtvis om Cardiffs Grand Prix. På en bana som varit hårt kritiserad vann Dan Bewley tävlingen förra året. Han ser fram emot lördagens tävling när jag träffar honom en dryg timme innan fredagens träning.

– Det känns bra, jag har inte sett banan än men jag har hört att de har lagt ner mycket arbete på den i år. Förra året när jag vann så tänkte jag inte så mycket på hur banan var, jag fokuserade bara på att gasa och försöka ta ledningen. Jag har hört att banan kommer påminna mycket om Warszawa, jag hade en bra kväll där så det blir nog bra, säger Daniel Bewley.

Att få köra inför sin hemmapublik är en häftig upplevelse. Tillsammans med Warszawa är det här det största evenemanget i årets speedwaykalender. Naturligtvis är Cardiff extra speciellt för britterna.

- Annons -

– Det är speciellt, att köra i Warszawa där det var mycket publik var häftigt, men där ville alla att Zmarzlik skulle vinna. När vi kommer hit så känner jag och de andra britterna samma sak, de vill att vi ska vinna. Det blir lite extra press, men det är häftigt.

Foto: Erik Kruse

Även om det är en stor, häftig och viktig tävling så finns det inga större skillnader eller hemligheter i förberedelserna.

– Det är inga större skillnader, det enda är att det brukar vara en lite lugnare vecka innan Cardiff. I måndags körde jag för Belle Vue och efter det har jag tagit det ganska så lugnt. Nu ska vi ut och köra några varv här i eftermiddag och se till att komma tillbaka på ett bra sätt under lördagen.

Som sagt så vann Dan Bewley Cardiffs Grand Prix förra året, han känner att det finns några skillnader på honom i år och 2022.

- Annons -

– Jag känner att jag åker mycket bättre på cykeln i år, jag tycker även att mina starter är bättre. Det har varit några tuffa veckor nu på slutet, men överlag så tycker jag att jag är bättre i år även om mitt snitt kanske inte riktigt visar det.

Senast som engelsmannen vann ett GP var i Målilla för en och en halv månad sedan. Det innebär att han nu har vunnit tre finaler av tre möjliga. Även om det är ett facit som han är nöjd med så hade han föredragit ett annat facit.

– Jag hade hellre varit i tio finaler och vunnit tre, än att ha vunnit tre av tre. Det är dock kul och häftigt att jag vunnit tre av tre finaler. Men jag hade varit högre upp i totalen om jag bara tagit mig till fler finaler, avslutar Daniel Bewley.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna