- Annons -

Dags för årets bästa speedwayhelg: Äntligen

Efter två års frånvaro är GP-festen tillbaka i Cardiff. Under lördagen kör seniorerna sin tävling och på söndagen är det dags för juniorerna.

- Annons -

Väntan har varit lång men nu är vi äntligen här, pandemin har satt käppar i hjulen för Cardiffs Grand Prix det senaste två åren. Nu är äntligen den långa väntar över, under lördagen och söndagen hörs återigen motorernas härliga ljud i Wales huvudstad.

Cardiff är ett evenemang som alltid bjuder på bra speedway och en härlig inramning. Jag skulle bli förvånad om helgens tävlingar skulle bli något undantag.

Ett nytt och mycket roligt inslag är att juniorerna kommer att köra en deltävling av årets JVM i Cardiff. Ett mycket bra initiativ, både för oss som är där och för förarna. Det lär vara en häftig upplevelse att få köra inför publiken i Cardiff för juniorerna.

I seniortävlingen ska det bli oerhört spännande att se Daniel Bewley ta sig an Cardiff. Den unga britten har stått för fina prestationer under året och vem vet hur långt det kan gå på hemmaplan.

- Annons -

Favorit som alltid är den snabba polacken Bartosz Zmarzlik, det känns inte som att man sticker ut hackan om man tippat honom som vinnare.

VM-ledande Bartosz Zmarzlik är min favorit till att kamma hem tävlingen

Känslan är ändå att det kommer att bli en jämn tävling, som vanligt är det svårt att tippa en vinnare. Jag väljer dock att vara feg idag och tippa Zmarzlik.

Det ska även bli kul att se om Tai Woffinden kan hitta tillbaka till den fina form han kan ha. Det vore ju lägligt inför hemmafansen, man vet aldrig med den gode Tai. Det kan bli fågel eller fisk.

Kan Tai Woffinden få till en bra tävling på hemmaplan?

Värt att notera är att Andzejs Lebedevs kommer in istället för skadade Martin Vaculik. Sverige är i vanlig ordning representerat genom Fredrik Lindgren.

Vi har en fantastisk helg av racing framför oss, det vågar jag lova.

Startlista
1. Maciej Janowski
2. Patryk Dudek
3. Pawel Przedpelski
4. Tai Woffinden
5. Jack Holder
6. Leon Madsen
7. Adam Ellis
8. Robert Lambert
9. Andzejs Lebedevs
10. Bartosz Zmarzlik
11. Anders Thomsen
12. Jason Doyle
13. Daniel Bewley
14. Mikkel Michelsen
15. Fredrik Lindgren
16. Max Fricke

Tävlingen startar 18:00 svensk tid och streamas via Discovery +

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna