- Annons -

Dackarna jagar finalplats utan Janowski: ”Jag bara önskar att han tillfrisknar”

Förra veckan kördes den första semifinalen mellan Dackarna och Lejonen. Det slutade med att Dackarna skaffade sig åtta poängs försprång inför morgondagens match Målilla, där man får klara sig utan stjärnan Maciej Janowski.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Imorgon kväll vet vi vilka två lag som ska göra upp om SM-guldet. I semifinalen mellan Dackarna och Lejonen väntar innan dess en tuff kamp. Hemmalaget har ett försprång, men deras polska stjärna Maciej Janowski skadade sig i Polen igår. Foten är bruten och Dackarna kommer köra riders replacement för VM-föraren. Att försöka skaffa en ersättare var aldrig en möjlighet.

– Att skaffa en ersättare är inte bara att åka ut på gatan och hämta någon, säger Dackarnas lagledare Mikael Teurnberg.

– Det är riders som gäller. Det går inte att lösa det på annat sätt, det är för snabbt inpå. Så vi kör riders replacement för honom.

- Annons -

Det finns än så länge ingen prognos på när han kan vara tillbaka.

– Han ligger på operationsbordet just nu. Ett brutet ben kan ju ta allt från… Nej jag är ingen doktor, jag ger mig inte på några spekulationer. Nu är han skadar och jag hoppas han tillfrisknar. Vi har en match imorgon, det är femton heat att köra och vi ska ta oss igenom det. Sen får vi ta nästa steg. Vi tänker inte längre än så, det är ingen idé att spekulera och lägga energi på det. Jag bara önskar att han tillfrisknar, så får vi ta hur det blir senare. Nu är det morgondagen som gäller.

Maciej Janowski saknas i Dackarnas match.Foto: Erik Kruse

Hur stort tapp det blir för Dackarna att köra utan Janowski är ingenting Teurnberg kan svara på. Han är inte ens helt säker på att det nödvändigtvis är ett tapp.

– Det vet man inte förrän efteråt, när man har facit i hand. Det är omöjligt att säga. Du vet inte hur många poäng han skulle tagit, eller hur mycket det blir på riders-heaten. Alla kan åka utom Bewley, så det kan bli bra utdelning på de heaten. Det finns ju folk som kört riders en hel säsong. Det behöver inte påverka, det kan till och med stärka om folk tar i lite extra. Så det där vet man inte. Nu är det här förutsättningarna. Det är fullt fokus på den här matchen, inget annat. Det är väl tur i oturen att han åkte bra i Gislaved och höjde sitt snitt, så fler kan ta hans snitt. Annars hade det väl varit en prekär situation. Men nu är det så pass många som kan åka, så det är bara gilla läget. Men det är tråkigt för honom själv.

- Annons -

Lejonen saknar sedan tidigare Mateusz Cierniak, som fram till sin skada var stekhet. Nu saknar alltså Dackarna förra veckans fullpoängare Janowski. Kan det rent av vara så att förutsättningarna helt plötsligt blev ännu jämnare?

– Det hade blivit spännande ändå, även med Janowski. Det är helt öppet. Men det är bara spekulationer. Nu är det bara fullt fokus på att göra en bra match, heat för heat.

Det blir en spänande match i Målilla.

Hur tror du matchen kommer gå?

– Det kommer bli stenhårt. Det är semifinal, ingenting är gratis och alla vill åka final. Man får se hur matchen utvecklas. Jag kan bara tänka på mitt, försöka göra mitt bästa genom att motivera och försöka få ihop det så bra som möjligt. Jag har inga speciella tankar, utan det är femton heat vi ska ta oss igenom och jag hoppas att det är vi som står där som finallag till slut. Det kommer bli jättetufft. Det är skönt att ha åtta poäng, men det kan vara uppätet hur fort som helst. Man får inte ta något för givet. Det är fullt fokus, avslutar Mikael Teurnberg.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna