- Annons -spot_img

Chris Holder “Jag jobbar hårt för att komma tillbaka”

Chris Holder fick tidigt framgång inom speedwaysporten. Han kom till Lejonen 2007 och blev snabbt en publikfavorit. Både för hur han var på banan och utanför banan. 2012 blev han världsmästare, efter det kantades karriären av skador och problem vid sidan av banan som gjorde att han inte riktigt kunde prestera på den nivån han önskade. Men nu är han hungrig på framgång igen och han jobbar hårt för att komma tillbaka i toppform.

- Annons - ad

När Chris växte upp var hans pappa intresserad av motorcyklar. Inte så mycket speedway dock. Utan han gillade mest motocross. En dag testade hans pappa att köra och då ville Chris göra det också.

– Min pappas kompisar gillade speedway så när pappa började köra när han var 27 så började jag också. Jag var 8 år första gången. När jag var tio så började jag att tävla. Jag fastnade för att det var någonting annorlunda och att det såg och kändes coolt att köra. Det blev roligare och roligare desto fortare det gick, säger Chris Holder.

2021 års säsonginledning är någonting som Chris är tillfreds med. Han tycker att han är på rätt spår.

– Det har varit ganska så stabilt. Det var några matcher i Polen som jag var missnöjd med men nu känns det som jag är på rätt spår igen. Jag ser fram emot att få köra mer nu när svenska ligan har kommit igång.

Chris har kört många år i både svenska och polska ligan. Han beskriver att skilnaden är pressen.

– Pressen i Polen från fans och klubben är mycket större. Sverige är lite mer avslappnat och lugnt. Eftersom att de flesta som kör i Polen också kör i Sverige så är båda ligorna lika tuffa. Men pressen är absolut den stora skillnaden.

När Chris växte upp såg han upp till de australiensiska förarna som hade haft eller hade en bra karriär. Någon speciell idol hade han inte.

– Självklart såg jag upp till Jason Crump och Leigh Adams och alla andra australiensare, men jag har inte haft någon som jag tyckt om mer än någon annan.

Chris blev världsmästare 2012 men är för närvarande inte med i VM-serien. Det tänker han ändra på.

– Jag jobbar hårt för att komma tillbaka, jag saknar det. jag kände att jag behövde några år nu att bygga upp mig som förare igen men nu känner jag att det är dags. Det gäller att ta det steg för steg och börja med att prestera i ligorna.

På frågan om Chris kan prata någon svenska svarar han “tjena” och ler brett.

Chris bästa minne från karriären är när han blev världsmästare.

– Att bli världsmästare var en cool känsla. Det krävdes mycket och när jag väl klarade det kände jag en lättnad, avslutar Chris Holder.
Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna