- Annons -

Bomben: Zmarzlik klar för Lejonen

Bartosz Zmarzlik har gjort sitt val. Säsongen 2022 kör polacken för Lejonen från Gislaved. Sedan det under gårdagen blev klart att han lämnar Vetlanda har spekulationerna varit många. Nu vet vi svaret.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Bartosz Zmarzlik är starkt förknippad med Vetlanda. Det är nämligen den enda klubben han har representerat i den svenska Bauhausligan. Nästa säsong är det dock Lejonen som gäller för den tvåfaldige världsmästaren. Jag skrev tidigare idag att jag inte trodde han skulle köra i Sverige. Tänk så fel man kan ha.

Polacken går in på ett nästan osannolikt högt snitt, han snittar inte mindre än 2.839 poäng per heat. Lagledare Mikael Holmstrand är naturligtvis nöjd med värvningen.

– Vi har haft en dialog med Bartosz en längre tid och i praktiken varit överens. Hans säsong var väldigt lång så det tog ett tag innan det blev helt klart. Han hade en önskan om att göra ett miljöombyte i Sverige. Det är många klubbar som jagat honom så det känns väldigt bra att han valde oss, säger Mikael Holmstrand.

Holmstrand förklarar vad som fick affären att gå i lås. Det handlar inte så mycket om pengar.

- Annons -

– Vi har en väldigt bra relation till många polska förare, managers och lag och det smörjer alltid den här typen av förhandlingar. Man tror att det bara handlar om pengar och det är helt fel. För de allra bästa förarna är pengarna i Sverige så små så det handlar snarare om allt det andra. Avstånd, flexibilitet, rykte, personkemi osv. Många förare är väldigt noga med att man kommer till en välskött klubb och att man håller löften, betalar i tid och gör närvaron i Sverige så bekväm som möjligt. Där har vi skapat oss ett väldigt gott rykte och sådant sprider sig såklart.

Lejonen fattade snabbt ett beslut om att laget 2022 skulle se annorlunda ut jämfört med årets säsong.

– Efter årets säsong sa jag och Anders direkt att vi måste bygga annorlunda till nästa år. Vår bredd har saknat spets när det verkligen gäller och vårt mål var att vi skulle få in någon i topp fem i världen. En förare som aldrig slår av på gasen och “saknar filter” i hur viktig matchen och heatet är. De förarna är inte så många men Bartosz är tveklöst en av dom. I våra ögon den bästa av de alla. Bredd är fortfarande viktigt men nu har vi också spets i form av världens bästa speedwayförare. De fyra senaste åren har han två guld och två silver i GP så det är ingen tvekan om att han är världens bästa förare.

Att ha ett lag som lockar publik är någonting som Lejonen lägger stor vikt vid 2022.

- Annons -

– En viktig tanke med vårt lagbygge handlar också om publiken. Jag ser det som vår viktigaste uppgift nästa år att locka publik tillbaka till arenorna efter pandemin. Då måste vi som organisation givetvis göra allt vi kan för att skapa en attraktiv produkt. Ett lag som man verkligen vill se och ett lag som vinner. Där vet vi att någon fix-stjärna alltid drar lite extra och tillsammans med våra svenskar som har så stark anknytning till klubben känner vi att vi får ihop ett lag som vi tror kommer locka både publik och sponsorer att vara med på en resa mot toppen av svensk speedway, avslutar Mikael Holmstrand.

Lejonen 2022
Bartosz Zmarzlik 2.839
Dominik Kubera 2.078
Patryk Dudek 2.068
Dimitri Bergé 1.750
Oliver Berntzon 1.646
Hubert Legowik 1.250
Mathias Thörnblom 0.500
Casper Henriksson 0.500

Adam Holman
foto: Erik Kruse

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna