- Annons -

Bekräftat: Så står det till med Rospiggarnas ekonomi

Under tisdagskvällen höll Rospiggarna årsmöte. Det som många varit nyfikna på är naturligtvis hur ekonomin ser ut i klubben. Nu vet vi.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Rospiggarna gjorde en förlust på över två miljoner kronor 2022. Det var därmed ett mycket ansträngd läge inför säsongen 2023. Någonting som det pratats mycket om i media. Hur ekonomin såg ut 2023 är någonting som in i det längsta varit oklart. Under klubbens årsmöte kom svaret. Rospiggarnas bolag landar på ett minus med 104 655 kronor den gångna säsongen och föreningen Rospiggarna speedway gör ett minus på 141 039 kronor. Föreningens egna kapital är 3.5 miljoner kronor.

Klubben har ökat sina intäkter med 1.5 miljoner kronor. Kostnaderna har även minskats med drygt 650.000 kronor under 2023.

Klubbens avgående ordförande Per Nohr kommenterar siffrorna.

- Annons -

– Det blir en bra språngbräda för nya styrelsen och arbetsgruppen. Vi har gjort saker som är bra under 2023. Vi har varit duktiga på att hålla nere kostnaderna. Sedan önskar man alltid att sälja mer och att det ska vara mer publik. Det är ändå en miljon som vi sparat in genom att förhandla med leverantörer och sådant. Det är klart ett fall framåt, säger Per Nohr till Norrtelje Tidning.

Gällande skulderna som klubben har skriver Norrtelje Tidning följande: ”Vid datumet 31 december hade Rospiggarna kortfristiga skulder på 2,3 miljoner kronor. Då var det främst posterna leverantörsskulder, cirka 1,2 till 1,5 miljoner, och övriga skulder, cirka 120 000 kronor till 300 000 kronor, som var högre jämfört med förra året vid samma tidpunkt.”

Fredrik Edberg som ledde årsmötet ger ett lugnande besked inför framtiden.

– Det roliga är att klubben har jobbat av en miljon från förra året på ett år. Så det finns ingen risk för att det inte ska bli speedway här på banan här ute. Utan allting är under kontroll. Vi pratar med våra leverantörer och betalar av, säger Fredrik Edberg.

- Annons -

På årsmötet valdes Jonas Andersson som ny ordförande för klubben.

Adam Holman
foto: Roffe Lundstedt
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna