- Annons -

Bekräftat: Så blir det med ryssarna i Sverige

Under tisdagseftermiddagen kom beskedet från Svemo som många förväntat sig. Det blir inga ryssar i Bauhausligan 2022.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

På grund av den rådande situationen i Ukraina kommer inte de ryska förarna att få köra i de svenska ligorna 2022. Det meddelar Svemo och ESS under tisdagen. Det gör bland annat att den regerande världsmästaren Artem Laguta inte kommer till start i år.

ESS ordförande Mikael Holmstrand kommentar beslutet i ett pressmeddelande.

– Vi uppskattar både den snabba handläggningen och tydligheten i beslutet. I solidaritet med det som händer i Ukraina är det en självklarhet att stå bakom dessa sanktioner och för att få effekt måste man ta varje tillfälle att skapa påverkan.

- Annons -

Det kommer inte heller vara möjligt för ryska förare att byta till polska licenser.

– Det krävs FIM-licens för att få tävla utomlands och de som utfärdats av Ryssland godkänns inte. Ligabyrån är överens om att inte utfärda andra licenser än de man hade vid krigets början. Man kommer inte medverka till att skapa några genvägar i systemet.

De klubbar som drabbas av dagens besked kommer inte att behöva använda sina transferkort för att byta ut förarna.

– De klubbar som berörs kommer såklart få möjlighet att ersätta sina stoppade förare utan att det påverkar grundtanken i antalet transferkort för säsongen. Vi har också förare med ukrainsk licens som påverkas av kriget och kan komma att behöva hanteras på samma sätt. Utöver det tittar vi också på hur en eventuell återgång skulle kunna ske om utvecklingen i Ukraina skulle tillåta det. Samma diskussioner förekommer i andra ligor och vi samverkar nu mellan länderna för att skapa en så stor flexibilitet som möjligt för de drabbade klubbarna, avslutar Mikael Holmstrand.

- Annons -

En ryss som inte omfattas av detta är Gleb Chugunov som tidigare har kört på polsk licens, han kommer kunna göra det även i år.

Adam Holman
Jag skulle uppskatta oerhört mycket om alla läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och jag lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig och mer eller mindre nödvändig för att det ska gå att lägga ner tid på detta. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna