- Annons -

BAUHAUSLIGAN “SMEDERNA OCH DACKARNA ÖVERTYGAR”

Bauhausligan är i full gång. Vissa lag har kört tre matcher medans andra bara har hunnit köra två. Det är tidigt på säsongen men man kan redan se tendenser. Det går bra för Dackarna och det går som förväntat tungt för Masarna och Piraterna.

- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway Bild av reklam för ESS-play.

Efter tre omgångar (två för vissa lag) hittar vi Dackarna på första plats och Masarna på sista plats. Dackarna har övertygat, en oavgjord hemma mot Västervik och seger mot Masarna och Lejonen är starkt jobbat av Målilla laget. För Masarnas del är det desto tyngre och det känns som att de är numret för små i varje match, de tål inte skador eller formsvackor så som läget är just nu. Dackarna har ett bra lag och än så länge så är allt frid och fröjd. De får fortsätta att hålla tummarna för att Thorssell inte skadar sig för då blir det jobbigt. Masarnas nyckel till att komma igång blir att få igång Antonio och att få möjligheten att köra med starkast möjliga lag.

På en åttonde plats hittar vi Piraterna som jag tycker kämpade på bra i första matchen. Att få stryk med sex poäng hemma ärm ingenting att skämmas över. Däremot gör nog östgötarna klokt i att snarast möjligt glömma bort matchen mot Indianerna i tisdags. De har tyvärr inte vunnit någon match än men jag gillar deras inställning.

Indianerna ligger sjua och där är det närmast skrattretande hur skadorna fortsätter att ställa till det. Man undrar ju när Indianerna ska få ha en säsong utan skador och elände? På pappret är de starka och ska utan problem gå till slutspel. Nu när halva laget är bort är det tuffare. Faktum är att jag inte ens tror att Max Fricke hade kunnat rädda Peter Johanssons Indianer från förlust i premiären. Jag tror dock att Kumla kommer igen när alla är tillgängliga. Det är dem värda efter några års skadestrul.

- Annons -

Tabellsexan Rospiggarna har varit bra i två matcher och mindre bra i en. Att lyckas hota Vetlanda på det sättet som man gjorde i premiären är positivt och lovar gott inför framtiden. Man körde sedan över ett sargat Indianerna i Hallstavik. Uppe i Eskilstuna lyckades man inte alls men överlag tycker jag att “piggarna” har startat helt okej.

Lejonen som just nu ligger femma i tabellen började med att vinna stort i Kumla. Stämningen var tillsynes positivt och man fick känslan av att detta kunde bli bra. Veckan senare blev matchen i Eskilstuna inställd. I torsdags mötte man Dackarna hemma. Lejonen saknade många viktiga namn och det såg på förhand ut att bli en tuff uppgift. Inte nog med att det blev tufft, det blev den struligaste matchen jag någonsin upplevt på plats. Banan var inte bra, lagen hade fel hjälmhuvor på sig och det blev mängder av omstarter. Stämningen i laget kändes inte heller riktigt igen från matchen i Kumla Lejonen föll med 40-50 men resultatet är nog minst oroande för Gislavedsgänget. Det viktigaste är sannolikt att få ordning på banan tills på tisdag. Laget är starkt när alla är med men då måste banan också vara som laget vill ha den.

Västervik ligger på en fjärdeplats och har kört oavgjort borta mot Dackarna och vunnit hemma mot Masarna. Morgan Anderssons gäng har nog fått ungefär den start som de hoppades på. Att köra oavgjort mot Dackarna var starkt. Att vinna hemma mot Masarna var någonting de bara skulle göra. Men de gjorde det och det är alltid starkt att vinna även om det förväntas av dig. På tisdag möter man Lejonen och det kommer bli en viktig match för Västervik. En vinst där och det ser riktigt lovande ut.

Tabelltrean Vetlanda vill jag hylla för att man har valt att satsa på svenska förare. De har gjort det bra tycker jag. I matchen borta mot Piraterna körde man med hela fem svenskar! Det är bra för sporten, man kryddade det med Zmarzlik och Kubera. Vetlanda har ett stabilt lag och det är kul att se att man satsar svenskt. Kommer kunna ta dem ganska långt känns det som.

- Annons -

Tabelltvåan Smederna har också övertygat så här långt. De ser hungriga ut på ett nytt SM guld. De har dock bara hunnit köra två matcher såhär långt. Det är kul att se att Johannes Stark tar mer och mer plats i svenska Bauhausligan.
Adam Holman
Bild: Erik Kruse
Gillar du speedwayfans.se? Jag skulle vara tacksam om ni ville hjälpa mig i mitt arbete att upprätthålla sidan genom att swisha några kronor till 1230908236. Varje krona hjälper mig mycket, inget bidrag är för litet allt är välkommet.

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna