- Annons -

Bauhausligan rullar vidare – Så går det i kvällens matcher

Under tisdagen körs tre matcher i den svenska Bauhausligan. Det finns några saker att se fram emot.

- Annons -
- Annons - Bild av reklam till Målillas GP i Speedway

Efter att ha spenderat en vecka i solstolen i Spanien är undertecknad tillbaka med full kraft. Det ska bli riktigt kul att återigen få följa vår kära Bauhausliga på plats. Vi har tre matcher på menyn, där åtminstone två av dem känns ovissa.

Nedan följer respektive match och vad jag förväntar mig.

Smederna– Lejonen

Förra årets final, i år är det två lag som haft en betydligt tyngre start på säsongen. I Gislaved blev Lejonen krossade och på gränsen till förnedrade av Smederna. Kan Smederna återupprepa den matchen och vinna igen?

- Annons -

I den här matchen kommer reservkampen att bli otroligt viktig. Gästerna väljer att mönstra Daniel Henderson istället för Peter Ljung. Med tanke på att han är från Eskilstuna är frågan om det kan vara en nyckel?

En nyckel till seger för Smederna är Maksym Drabik, han har visat ojämn form och det kommer nog krävas en bra match från honom om hemmalaget ska vinna.

Jag ser fram emot en jämn och spännande match där Smederna är favoriter.

Rospiggarna – Västervik

Västervik kommer till matchen med ett sargat lag som egentligen saknar alla sina stjärnor. Den här matchen ska Rospiggarna vinna tämligen komfortabelt. 1-5 har Rospiggarna övertaget, men de har ett ännu större övertag på reservplatsen.

Jag tror att spänningen helt uteblir i Hallstavik tyvärr. Jag tycker att Rospiggarnas lag ser ganska starkt ut nu när de fått in Luke Becker. Att Antonio Lindbäck kör som reserv är även det en stor tillgång.

Dackarna – Piraterna

Ett ganska ovisst möte som jag tror kommer avgöras på tillfälligheter. Tvingas jag gissa på en segrare så tror jag Piraterna vinner ikväll.

Det beror på att de har en otroligt stark 1-5. Det har vi sett tidigare under säsongen, att de lyckas plocka in de poäng som de tappar på reserven på ordinarie plats. Bröderna Pawlicki har fått en ny vår och åker just nu som i fornstora dagar. Om det fortsätter så vinner Piraterna.

Jag hoppas att publiken hittar till arenan, det var strax över 3000 förra matchen. Det var härligt att se.

Adam Holman
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -spot_img

Senaste artiklarna