- Annons -

Årets första förlust oroar inte Morgan: ”Form är en färskvara”

Segersviten bröts när Västervik föll mot Smederna i den tredje omgången av Bauhausligan.

- Annons - - Annons - Bild av reklam för ESS-play.

Västervik hade inlett säsongen med två raka segrar, när skutan styrdes mot Eskilstuna. Det kom dock att bli en kalldusch för guldfavoriterna. Smederna tog ett tidigt grepp om matchen som Västervik aldrig riktigt kom in i. Att det skulle vara fråga om underskattning är dock inget Västerviks lagledare Morgan Andersson vill höra talas om.

– Underskattning? Nej, vi underskattar inga motståndare. Har vi aldrig gjort, kommer vi aldrig att göra, säger han efter matchen.

– De var mycket hetare från start – vi vann inga starter. Vi hade dåligt med heatsegrar. Tre stycken på femton heat med det laget vi har är på tok för dåligt. Vi kommer inte upp i nivå helt enkelt.

– Men Smederna gör det bra också, det ska man ha klart för sig. När smederna kommer igång på hemmaplan, då är det lätt att det rinner iväg. Det pratade vi om innan och tyvärr satte vi oss i den situationen.

I det fjärde heatet för kvällen var olyckan framme. Västerviks Matias Nielsen fick ett res ut ur första böj och gick omkull. En uteslutning i heatet följdes upp av att han inte kom till start alls i heat åtta.

– Han har slagit i bröstkorgen litegrann. Han ska kolla upp det så får vi se. Han har svårt att andas, så han fick utgå. Men det spelade ingen roll på det här resultatet, vi hade inte vunnit den här matchen i alla fall. Det är klart, det är tufft att åka tomt, men det var så stora siffror att det spelar ingen roll på det viset.

Vad säger du till laget efter en match som denna?

– Det håller vi internt, vad vi har pratat om, svarar Morgan innan han efter en kort paus fortsätter:

– Vi har inte hundra form på samtliga i laget, så är det ju. Men form är en färskvara. Det är inte nu man ska vara som bäst, det är i slutet av säsongen man ska vara som bäst. Men det är klart att det inte får rinna iväg, att man åker på förluster och inte får med sig bonuspoängen hemma. Det här var en bortamatch jag kände att vi skulle kunna vinna, men jag har varit med när det rasat iväg tidigare. Jag vet hur det kan bli här uppe och så blev det tyvärr idag.

- Annons -

Hur ser du på kommande matcherna?

– Vi tar en match i taget. Nu har vi Indianerna hemma om två veckor. Då ska vi försöka göra en bra hemmamatch till att börja med.

Pontus Lindell
foto: Erik Kruse
Vi skulle uppskatta oerhört mycket om ALLA läsare ville stötta sidan med tio kronor i månaden. Arbetet med sidan medför en del utgifter och vi lägger mycket tid på den. Hjälpen från er läsare är ovärderlig. På sikt avgör det om sidan hamnar bakom betalvägg eller inte. Tack på förhand! Swish: 123 090 82 36

- Annons -
- Annons -spot_img

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

- Annons -

Senaste artiklarna