- Annons -

är fjärde maj realistiskt?

Fjärde maj ska Bauhausligan starta, så är det sagt. Blir det med publik är det givetvis bättre men vi ska enligt ESS komma igång oavsett om läktarna ekar tomma eller ej. Är det realistiskt eller är det som så många gånger tidigare inom speedwayen något form av önsketänkande?

- Annons -

Igår kom beskedet att Vetlanda lagcup som skulle ha körts 16-17 april skjuts upp. Frågan jag ställde mig då är om detta bara är ett smakprov på det vi snart ska få bevittna? Kommer säsongen skjutas upp på samma sätt även i år som den gjorde förra året? Ska man lita på vad ESS säger finns inga skäl till oro. Man planerar fortfarande att starta fjärde maj oavsett om det blir publik eller inte. Men då finns det vissa saker som måste falla på plats. Det måste tydligt kommuniceras hur mycket pengar klubbarna ska få av riksidrottsförbundet för att man inte får ta emot publik. I publikfrågan finns det fortfarande en gnutta hopp. Förvisso kom ett nytt besked igår om att publikrestriktionerna först kommer att kunna förändras tredje maj. Lämpligt kan man tycka om man är insatt i speedway och vet att Bauhausligan startar fjärde maj. Det blir sannolikt inte mycket publik men lite publik är bättre än inget. Vad som händer med klubbarnas trupper får vi också se, givetvis hoppas man på så få förändringar som möjligt och att vi får en säsong med 16 omgångar i grundserien.

Jag hoppas verkligen att vi kommer igång fjärde maj så att det iallafall finns någon form av trygghet att lita på i en annars så osäker tid som vi lever. Om säsongen blir uppskjuten får vi hoppas det inte blir mer än några veckor. Jag bedömer det som sannolikt att man iallafall kan ta emot en del publik i början av juli senast så då går det sannolikt att köra om inte tidigare. 

Med det sagt får vi hoppas att säsongen startar snart i Sverige, kommer vi igång har vi en grym säsong att vänta. Så mycket vågar jag lova. 
Adam Holman
Foto: Roffe Lundstedt
Artikeln i samarbete med Lindvalls Kaffe

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna