- Annons -spot_img

Är det en bra regelförändring även i Bauhausligan?

Igår kördes första deltävlingen av Garageportexperten cup. En ganska bra tävling tycker jag, det som imponerade mest på mig var dock rytmen i tävlingen. Man testade nämligen att ge förarna en minut att göra sig redo på istället för två minuter. Är det någonting vi borde införa i Bauhusligan?

- Annons - ad

Jag personligen tyckte att det var en superbra grej att förarna fick kortare tid på sig då tävlingen gick lite snabbare och fick en fin rytm. Det är viktigt att publiken som kommer till arenan eller ser matchen på TV får se så lite traktorer och vänta så lite som möjligt mellan heaten. För att komma dit tror jag att en bra början är att kapa 2 minutersregeln med en minut. Jag förstår att förarna och mekanikerna inte hyllar den här idéen till skyarna men igår kändes det väl som att de hann utan problem?

Jag tycker att det är toppen att man testar nya saker och en träningsturnering är väl ett ypperligt tillfälle att se hur det faller ut? Efter att bara sett en tävling med denna regel skulle jag kunna tänka mig att införa detta även i Bauhausligan. Vi får väl se om jag fortfarande tycker så efter fyra omgångar av denna cup.
Adam Holman
foto: Bengt Almgren

- Annons -

Liknande artiklar

Kommentarer

  1. 2 min får stanna då den behövs vid toppning och dubbel heat. Men vid ojämn start och TT kan dom ta 1min.

  2. 1 minut eller 2, skit samma tycker jag. Se till att fixa ett seriöst seriesystem istället för det Kalle Anka-upplägg som gällt senaste åren…

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

Translate

- Annons -

Dela artikeln

Senaste artiklarna